بررسی اثرات مولفه های مدیریت دانش در بهبود اثربخشی شهرداری استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش حسابداری،مدیریت و اقتصاد با رویکرد پویایی اقتصاد ملی
  • کد COI اختصاصی: AMEM01_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید اکاتی

گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل، زابل، ایران

ابراهیم برخوردار

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل

اشرف معمری

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل

مریم حیدری

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل

چکیده

امروزه سازمان ها برای انعطاف پذیری و حفظ برتری رقابتی، باید سعی کنند از دیگران متمایز باشند. در دیدگاه مبتنی بر منبع، فرض بر این است که سازمان ها با توجه به منابعی که دارند، از یکدیگر متمایز می شوند و می توانند برتر از دیگر رقبا در صحنه رقابت حاضر شوند با توجه به این، هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات مولفه های مدیریت دانش در بهبود اثربخشی شهرداری استان سیستان و بلوچستان می باشد. جامعه این پژوهش شامل تمام اعضای شهرداری استان سیستان و بلوچستان و سازمان های وابسته آن می باشد. در این تحقیق تعداد افراد مورد بررسی 605 نفر بودند، که به منظور دستیابی به اهداف تحقیق بین 235 نفر که از روش جدول مورگان این تعداد بدست آمد، پرسشنامه توزیع گردید، که از بین پرسشنامه های توزیع شده 209 پرسشنامه سالم و تکمیل شده برگشت داده شد. روش نمونه گیری پژوهش حاضر، نمونه گیری تصادفی ساده است. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های مدیریت دانش و اثربخشی سازمانی (محقق ساخته) استفاده شده است که روایی آنها توسط اساتید دانشگاه تایید و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر، 0.83 و 0.80 محاسبه گردید که نشان از اعتبار بالای آنها دارد. تکنیک های آماری مورد استفاده در پژوهش، همبستگی پیرسون و رگرسیون می باشد. نتایج حاصل شده از این پژوهش حاکی از آن است که، ابعاد مدیریت دانش (اجتماعی سازی، برون سازی، درون سازی و ترکیب سازی) بر بهبود اثربخشی مدیریت دانش در شهرداری استان سیستان و بلوچستان تاثیر مثبت و معناداری دارد.هها

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، بهبود اثربخشی، شهرداری، اجتماعی سازی، ترکیب سازی، درونی سازی، برون سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.