تاثیر مالیات بر ارزش افزوده و نقش آن بر در آمدهای کشور
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش حسابداری،مدیریت و اقتصاد با رویکرد پویایی اقتصاد ملی
- کد COI اختصاصی: AMEM01_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 858
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، ایران
دانشجو کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
چکیده
تمرکز اصلی برنامه های اصلاح نظام مالیاتی تقریبا در کلیه کشورهای جهان در سال های اخیر بر مالیات بر ارزش افزوده متمرکز شده است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود در سال 2002 مالیات بر ارزش افزوده در بیش از 120 کشور جهان با جمعیت حدود 4 میلیارد نفر (70 درصد جمعیت جهان) اجرا شده است. همچنین این مالیات توانسته است در سال 2001 معادل 18000 میلیارد دلار درآمد برای دولت ها ایجاد کند که این رقم حدود 25 درصد کل درآمدهای دولت در این کشورها بوده است. مالیات بر ارزش افزوده، مالیاتی است که کلیه عرضه کنندگان کالا ها و خدمات به عنوان مودیان نظام مالیاتی باید علاوه بر بهای کالا یا خدمت عرضه شده،به صورت درصدی از بهای فروش کالا یا خدمات، در زمان فروش از خریداران اخذ و به صورت دوره ای (فصلی) به سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند. هر گونه مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده در زمان خرید توسط مودیا ن اعم از وارد کنندگان –تولید کندگان توزیع کندگان- صادر کندگان، که در این نظام مالیاتی به عنوان عامل وصول نه پرداخت کننده مالیات محسوب می گردنند، طلب ایشان از دولت محسوب به صورت فصلی با سازمان امور مالیاتی کشور تسویه می گردد. تسویه مطالبات مودیان بابت مالیات های پرداختیشان در زمان خرید، یا از طریق کسر از مطالبات دریافتنی از خریداران و یا از طریق استرداد توسط سازمان امور مالیاتی کشور به ایشان، صورت می پذیرد.کلیدواژه ها
نظام مالیاتی ایران، مالیات برارزش افزوده، مزایا و معایبمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.