بررسی اثر سیستم باربر ناموازی بر جابجایی بام سازههای فولادی تحت بارگذاری دینامیکی خطی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خوش نام

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علی خیرالدین

استاد، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

زلزله خطری طبیعی است که میتواند موجب خرابیهای ویران کنندهای در ساختمانهای اطراف ما شود. زلزلههای متوسط و قوی در چند دهه اخیر، مناطق زیادی از دنیا را مورد لرزش قرار دادهاند. فلسفه طراحی مناسب سازه این است که سازه در مقابل زلزلههای خفیف با عملکرد خطی مقاومت کند و در مقابل زلزلههای متوسط یا بزرگ آسیب ببیند و وارد محدوده غیر خطی شود . به دلیل وجود زمینهاییدارای اضلاع ناموازی و همچنین علاقه معماری معاصر به طراحی سازههای نامنظم در پلان و بعضا سازههای دارای اضلاع ناموازی و یا مثلثی، لذا نتایج این دسته از سازهها به خصوص جابجایی بام به عنوان یک معیار مناسب جهت تعیین رفتار سازه باید مورد مطالعه و بررسیقرار گیرد. در این تحقیق ابتدا پلان مورد نیاز جهت بررسی ناموازی بودن سیستم باربر ارایه میشود و سپس با استفاده از دو شتاب نگاشت زلزلههای طبس ایران و ال سنترو ایالات متحده امریکا، بارگذاری در دو جهت به سازههای فولادی که دارای سیستم قاب خمشی و مهاربندهمگرا هستند اعمال میشود تا پارامترهای مورد نظر مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند. نتایج به دست آمده نشان میدهد که سازههای دارای سیستم باربر ناموازی در مود اول خود دچار پیچش میشوند. همچنین مشاهده شد اعمال بارگذاری در راستای سیستم باربر ناموازینتایج بحرانیتری را ایجاد میکند. در اعمال بارگذاری در راستای عمود بر سیستم باربر ناموازی، جابجایی بام سازههای ناموازی با ارتفاع زیاد، تا 9 برابر بیشتر از سازههای موازیتر میباشد

کلیدواژه ها

سیستم باربر ناموازی، جابجایی بام، قاب خمشی، تحلیل دینامیکی خطی، مهاربند همگرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.