مدلسازی دیوارهای برشی فولادی دارای بازشو برای تحلیل استاتیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی محمودی صاحبی

دانشیار، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

فاطمه کمالی زارجی

کارشناس ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

چکیده

سیستم دیوار برشی فولادی که در دهه های اخیر به لحاظ مطالعات و به کارگیری آن مورد توجه محققین و صنعتگران قرار گرفته است، به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای لرزهای شناخته میشود. به کارگیری سیستم دیوار برشی فولادی در سالهای اخیر نشاندهنده رفتار بسیار مناسب این سیستم در سازه ها به خصوص در استهلاک انرژی لرزهای و کنترل تغییرشکلها میباشد. مطالعاتتیوریک در زمینه تحلیل و طراحی دیوارهای برشی فولادی نازک و بدون بازشو تاکنون منجر به ارایه چندین مدل رفتاری در این زمینه گردیده است که بهترین و دقیقترین روش، روش اجزاء محدود میباشد. این روش ضمن داشتن دقت بالا، خصوصا در تحلیلهای تاریخچهزمانی بسیار هزینهبر و وقتگیر میباشد. این در صورتی است که برای مدلسازی دیوار برشی فولادی دارای بازشو، روشی غیر از روش اجزاء محدود پیشنهاد نشده است. هدف این تحقیق ارایه روشی ساده برای مدل سازی و تحلیل دیوار برشی فولادی دارای بازشو است. در اینتحقیق ابتدا تلاشهایی برای مدل سازی دیوار برشی فولادی دارای بازشو در نرم افزار SAP انجام گردید و در نهایت روشی که نزدیکترین نتایج را به روش اجزاء محدود بدست آورد پیشنهاد شد. روش پیشنهادی این تحقیق مدل نواری بوده که در ناحیه بازشو از نواری با مدولالاستیسیته کمتر )حدود یک سوم( نسبت به مدول الاستیسیته سایر نوارها استفاده شده است. در پایان نیز به بررسی و مقایسه روش ارایه شده برای تعداد 15 نمونه دیوار برشی فولادی با ضخامت ورق و درصد بازشوی مختلف در نرم افزار SAP و روش اجزاء محدود آن با استفاده از نرم افزار Abaqus ، پرداخته شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که روش ارایه شده در این تحقیق، یک روش قابل اطمینان در تحلیل دیوارهای برشی فولادی دارای بازشو میباشد.

کلیدواژه ها

دیوارهای برشی فولادی نازک و بدون سخت کننده، روش اجزاء محدود، دیوار برشی فولادی بازشودار، تحلیل استاتیکی خطی، تحلیل پوشآور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.