بررسی سطح بلوغ مدیریت مخاطرات در یک پروژه ساخت تونل منطبق با چرخه مدیریت کیفیت جامع شوارتز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالستار صفایی

استادیار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

الهه چراغی بیدسرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، موسسه علوم و فناوری آریان، بابل، ایران

پیام رحیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، موسسه علوم و فناوری آریان، بابل، ایران

چکیده

در پروژه ساخت تونل از آنجا که فعالیتهای حفاری و ساخت و ساز در فضای بسته صورت میگیرد، دارای مخاطراتی از قبیل وجود گازهای سمی، مواد شیمیای خورنده، حلالهای آتشگیر است. تحقیق حاضر اثرات عامل مخاطره احتمال وقوع مخاطرات و عملکرد افراد درگیر در فرایند برنامهریزیو ارزیابی سیاستهای مدیریت مخاطرات، شیوه کنترل مخاطرات و گزارشات مربوط به مخاطرات را به عنوان مهمترین فاکتورهای مدیریت مخاطرات درنظرگرفته است. از آنجا که بخشی از مخاطرات پروژه مربوط به محدوده و محل پروژه است، بنابراین پیشنهاد حذف مخاطرات باید در چرخه عمرپروژه بخصوص در مرحله برنامهریزی پروژه درنظر گرفته شود. تحلیل مدیریت مخاطرات در چهار مرحله چرخه مدیریت کیفیت جامع شوارتز )برنامه ریزی، اجرا، نظارت و اقدام( بررسی و سطح بلوغ مدیریت مخاطرات برای یک پروژه ساخت تونل محاسبه شده است. در مراحل مدیریت کیفیت جامعشوارتز، برنامهریزی مدیریت مخاطرات قبل از شروع پروژه، افراد درگیر در برنامهریزی و برنامه اجرای مدیریت مخاطرات و بازبینی مخاطرات و همچنین توصیف دستورالعملها و آییننامهی مرتبط با مدیریت مخاطرات توصیف میشوند. در بررسی سطح بلوغ مدیریت مخاطرات نیز با توجه به نمره بلوغ هر مرحله، نقاط ضعف عملکرد مدیریت مخاطرات در پروژههای ساخت تونل شناسایی شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت مخاطرات، مدیریت کیفیت جامع شوارتز، پروژه ساخت تونل، حوادث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.