بررسی عملکرد لرزهای قابهای بتنی پیش ساخته با مهاربند فولادی با در نظر گرفتن سختی اتصال

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراالسادات موسوی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی دانشپژوهان، اصفهان، ایران

محمدحسن میثمی

استادیار، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

بابک بهفروز

مربی، گروه مهندسی عمران، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

افزایش روز افزون جمعیت در دهههای اخیر لزوم ساخت مسکن در مدت کوتاه و با هزینه کم را بیشتر نمایان کرده است. به همین سبب استفاده از سازههای پیشساخته در صنعت ساختمان اهمیت بشتری پیدا میکند. از جمله معایب پیشساخته سازی محدودیت در ایمنی و مقاومت میباشد که بیشتر مربوط به عملکرد اتصالات این سازهها میباشد که باعث تفاوت در رفتار لرزهای آنها میشود. لذا برای جبراناین نقیصه از سیستم مهاربند فولادی به عنوان یکی از روشهای بهسازی لرزهای در پیش ساختهها استفاده میشود. در این پژوهش به بررسی رفتار لرزهای قابهای بتنی پیشساخته مهاربندی شده با در نظر گرفتن سختی متفاوت در اتصالات پرداخته شده است. برای اینمنظور با استفاده از نرم افزار SAP2000 ، سه قاب بتنی 2 ، 4 و 6 طبقه به صورت دو بعدی با در نظرگیری اتصالات به سه صورت مفصلی، نیمهصلب و گیردار طراحی شدند. در این قاب ها در دهانههای وسط قاب از بادبند فولادی X شکل استفاده شده است. سپس با انجام تحلیلاستاتیکی غیرخطی منطبق بر دستورالعمل بهسازی لرزهای شکلپذیری قابها، نحوه تشکیل مفاصل پلاستیک و سطوح عملکرد تامین شده توسط اعضاء مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که میزان سختی اتصال در رفتار ساختمانهای پیشساخته تاثیر بسزاییدارد، به طوریکه هرچه گیرداری اتصال از صفر تا صد تغییر یافت رفتار سازه از مفصلی کامل تا گیردار کامل تغییر پیدا کرد.

کلیدواژه ها

قاب بتنی پیشساخته، مهاربند فولادی، سختی اتصالات، تحلیل استاتیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.