تاثیر ریسک گزارشگری مالی بر حق الزحمه حسابرسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده فرجی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرین دشت

آمنه ریس زاده

دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

احسان کیانی

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

هدف این مطالعه تاثیر ریسک گزارشگری مالی بر حق الزحمه حسابرسی است. بدین منظور دو فرضیه تدوین که در اینفرضیه ها به ترتیب ریسک گزارشگری مالی متغیر مستقل و حق الزحمه حسابرسی و اندازه شرکت در صنعت متغیرهای وابستهمی باشد. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها همبستگی است و از نظر هدف کاربردی و از لحاظرویداد، پس رویدادی است. نمونه ای متشکل از 172 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال های 1390 تا1394 با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند . روش پژوهش حاضر توصیفی -پیمایشی و از نظر هدفکاربردی است و فرضیه های پژوهش به کمک مدل رگرسیون و روش اثرات ثابت با استفاده از داده های تابلویی بررسی شدند .شواهد پژوهش نشان می دهد رابطه منفی (مثبت) و معناداری میان ریسک گزارشگری مالی و حق الزحمه حسابرسی وجوددارد. به بیانی، هر چه گزارشگری مالی شرکت از ریسک بیشتری برخوردار باشد، حق الزحمه حسابرسی بیشتری پرداختمی شود. همچنین نتایج پژوهش برقراری رابطه مثبت و معنادار میان اندازه شرکت و گزارش زیان را تایید کرد و نشان دادمیان اهرم مالی و اظهار نظر تعدیل شده با حق الزحمه حسابرسی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. به طور خلاصه می توانگفت حسابرسان در ارزیابی های اولیه و در مرحله کسب شناخت از فعالیت صاحبکار برای تعیین حق الزحمه، اندازه شرکت وگزارشگری مالی شرکت ها را بررسی کنند.

کلیدواژه ها

اجتناب مالیاتی، اظهارنظر تعدیل شده حسابرسی، حق الزحمه حسابرسی، نرخ موثر مالیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.