استراتژی های ژنریک پورتر و تاثیر آن در صادرات خرما

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM01_433
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شوکت فدایی

دانشیاردانشگاه پیام نور مرکز تهران شرق- ایران، دانشکده کشاورزی، گروه اقتصاد

سارا میرزایی آدینه وند

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، اقتصاد، دانشگاه پیام نورمرکز تهران شرق ایران

جهانگیر خادم المهدیه

کارشناسی ارشد،مهندسی کشاورزی، اقتصاد، دانشگاه پیام نورمرکز تهران شرق ایران

چکیده

امروزه صادرات کالا یکی ازشاخص های مهم توسعه یافتگی درکشورهای پیشرفته می باشد.ایران به عنوان یک کشور درحالتوسعه نمی تواندبا تکیه براقتصاد تک محصولی و آسیب پذیر نفت دراقتصادوتجارت جهانی نقش مهمی راایفا نماید. لذابرایتوفیق درتوسعه اقتصادی وبرقراری یک ارتباط منطقی وارگانیک باتجارت خارجی و توسعه صادرات غیرنفتی بایدسریعااقتصادخودراباتحولات جهانی هماهنگ و منطبق نماید.ایران به عنوان دومین تولیدکننده عمده خرماویکی ازبزرگترینصادرکنندگان آن در بازار جهانی شناخته شده است.این پژوهش درصدد بررسی تاثیر عوامل مدل الماس پورتر بر محصولاتخرما است.با توجه به وجود عوامل و شاخص های اصلی باعنوان (تاثیر شرایط و عوامل تولید برکسب مزیت رقابتی، تاثیراقداماتو سیاست های دولت برکسب مزیت رقابتی، تاثیر استراتژی،ساختار و رقابتپذیری شرکت برکسب مزیت رقابتی،شرایط تقاضابرکسب مزیت رقابتی،صنایع مرتبط و پشتیبان برکسب مزیت رقابتی،رویدادهای اتفاقی (شانس) برکسب مزیت رقابتی (در اینتحقیق سعی شده است تاثیر این عوامل بر محصولات خرما مورد تحلیل قرار گیرد. روش تحقیق بصورت توصیفی پیمایشیمی باشد که برای تحلیل عوامل مدل الماس پورتر برمحصولات خرمااز پرسشنامه ای که محقق ساخته،استفاده شد. جامعهآماری موردنظر تحقیق عبارت بودنداز فعالان حاضر در بخش تولید و صادارات محصولات خرماکه نمونه آماری آنها به تعداد336 نمونه انتخاب شد و مورد تحلیل قرار گرفت.روش نمونه گیری دراین تحقیق به صورت تصادفی ساده بود و رواییپرسشنامه بر اساس تاییداستاد راهنما و تعدادی از خبرگان این صنعت مورد تایید قرار گرفت. حجم نمونه بر اساس فرمولکوکران و جدول مورگان عدد 336 بدست آمد و پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ برابر بود با عدد 925 / 0،که نشان دهنده وجود پایایی در پرسشنامه بود.برای روش های آماری از آزمون t تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شد.یافته های تحقیق نشان داد که فعالان حاضر باید در بخش محصولات خرما از شاخص تاثیر اقدامات و سیاست های دولت برکسب مزیت رقابتی استفاده کنند.

کلیدواژه ها

استراتژی، پورتر، صادرات، خرما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.