تربیت معلم و برنامه ی درسی، کارورزی و عمل فکورانه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: KAUHEM01_410
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 616
نویسندگان
چکیده
این مقاله به مبحث تربیت معلم از منظر چالشبرانگیز ساختاربرنامه درسی تربیت معلم و اجرای آن اختصاصدارد (مهرمحمدی، 1392). از آنجا که این مقاله در زمره ی مقالات مروری محسوب می شود،بنابراین روش آن نیز روش کتابخانهای مبتنی بر مطالعات فردی است.بنا به شواهد، نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان نیز پژوهش های به عمل آمده هنوزنتوانسته اند نشان دهند که کدام برنامه درسی تربیت معلم و با کدام ساختار ازاثر بخشی بیشتری برخوردار است و قادراستمعلمان توانمندتر و موفقتری را به کلاسهای درس گسیل نماید. بنابراین بخشی از مدعای این مقاله آن است که باید به دنبالراهبردی بود که جایگاه تربیت معلم را به دنبال یک رخداد خطیر ملی و فرابخشی به رسمیت شناخته و برای اجرای برنامهدرسی تربیت معلم با توجه به این ویژگیها تعیین تکلیف نماید. الگوی مشارکتی پیشنهادی با توجه به مولفه های اساسیبرنامه درسی تربیت معلم ارایه شده است و از نقسیم کار حمایت می کند (مهرمحمدی، 1392). همچنین این مقاله، در مورد یکیاز تازه ترین نظریه های مطرح شده در تربیت معلم یعنی تربیت معلم فکور ، تبیین تازه ای ارایه می دهد (امامجمعه، مهرمحمدی،). هدف بخش دیگری از این مقاله، بررسی تاثیر کارورزی فکورانه در برنامه ی درسی تربیت معلم بر رشدشایستگی های حرفه ای دانشجو معلمان است (جمشیدی توانا،امام جمعه ، 1395). یکی از ویژگی های مهم معلمان درقرن 21خلاق بودن است و لازمه خلاق بودن فکور بودن است. در این میان تربیت معلم اهمیت زیادی در تربیت معلمان فکور دارد.بنابراین بخشی از این مقاله به بررسی مفهوم و ابعاد تدریس فکورانه و نقش آن در تربیت معلم فکور و همچنین ویژگی هایمعلم فکور می پردازد (امانی، 1394). نتایج تحقیقات نشان داد میزان شایستگی حرفه ای دانشجو معلمانی که با برنامه درسیکارورزی فکورانه آموزش دیده اند نسبت به گروهی که با روش سنتی کارورزی را آموزش دیده اند؛ بیشتر بود (جمشیدیتوانا،امام جمعه، 1395).کلیدواژه ها
تربیت معلم، برنامه ی درسی، تقسیم کار ملی، تدریس فکورانه، کارورزی فکورانه، شایستگیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.