بررسی چگونگی تاثیر محافظه کاری بر روی نحوه گزارش حسابرسان در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد علوم پژوهشی نوین
  • کد COI اختصاصی: FINMGT07_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین سهیلی

دانشجوی مقطع دکتری ، حسابداری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمد حسن میرپناهی

دانشجویی کارشناسی ارشد حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

محافظه کاری حسابرس یکی از شاخص های کیفیت حسابرسی می باشد. رابطه طولانی مدت بین حسابرس و صاحبکار می تواند استقلال حسابرس و کیفیت حسابرسی را کاهش دهد. کاهش احتمالی استقلال حسابرس ناشی از روابط بلندمدت با صاحبکار می تواند میزان محافظه کاری حسابداری را تغییر دهد. از این رو، توجه به نوع گزارش حسابرس مورد توجه بسیاری از پژوهشگرا قرار گرفته است.هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین محافظه کاری حسابداری و نوع گزارش حسابرس است. برای اندازه گیری محافظه کاری از معیار با سوءاستفاده می شود. نمونه مورد بررسی شامل 105 شرکت طی سال های 1388 تا 1394 و روش آماری مورد استفاده رگرسیون داده های ترکیبی است. نتایج حاص از پژوهش بیانگر این است که بین نوع گزارش حسابرس و محافظه کاری رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین زمانی که عدم تقارن اطلاعاتی وجود دارد، بین محافظه کاری با نوع گزارش حسابرس اعم از کوتاه مدت وبلندمدت رابطه معناداری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری، نوع گنارش حسابرس ، کیفیت حسابرسی، رابطه حسابرس صاحبکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.