مطالعه و بررسی اصول و کاربردهای تقویت کننده نوری نیمه هادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی کامپیوتر و برق
  • کد COI اختصاصی: BPJ03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام قادری

کارشناسی ارشد مهندسی برق الکترونیک، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

احسان ترکاشوند

کارشناسی مهندسی برق الکترونیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

محمدعلی بیگی قشلاقی

کارشناسی مهندسی برق الکترونیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان

چکیده

مخابرات نوری به مفهومی اطلاق می شود که در آن اطلاعات از مکانی به مکان دیگر به وسیله نور انتقال می یابد. توسعه این فناوری در 40 سال اخیر قابل توجه بوده و این رشد سریع موجب ایجاد عرصه جدیدی در زمینه ی فناوری اپتوالکترونیک گردیده و از پهنای باند بسیار بزرگ فیبر نوری جهت رسیدن به هدف تقویت سیگنال، بهره جسته است در میان مخابرات جهانی خابرات نوری بسیار مورد توجه و کاربردی است تقویت کننده های نوری یکی از قطعات کاربردی و مهم در مخابرات نوری هستند. به طور کلی تقویت کننده های نوری دو نوع هستند؛ تقویت کننده های فیبر نوری وتقویت کننده های نیمه هادی که مهم ترین مزیت این تقویت کننده ها عدم نیاز تبدیل سیگنال نوری به الکتریکی و برعکس است بعد از به وجود آمدن خطوط انتقال نوری در مخابرات و در صنایع دانشمندان کم کم به ساخت ادوات و قطعات نوری روی آوردند تا تعداد مبدل های نوری به الکترونیکی و بلعکس را کاهش داده و با استفاده از ویژگی های کانال های نوری به کیفیت بالاتری دسترسی پیدا کنند. محدوده ی فرکانس وسیع و همچنین سرعت بالای فوتون های موجب افزایش تمایل دانشمندان و محققان در به کارگیری قطعات نوری در افزاره های الکترونیکی شد. وجوخطوط انتقال نوری و درک ویژگی های آن سبب شد که رویکرد جدید به سمت ساخت کامپیوترهای نوری با سرعت بالا و پردازش با کیفیت باشد.

کلیدواژه ها

اثرات غیرخطی، ارتباطات نوری، تقویت کننده نوری نیمه هادی، مدولاسیون ، SOA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.