بررسی شاخص های شهر اسلامی در نازی آبادی تهران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فضای جغرافیایی،رویکرد آزمایشی،مدیریت محیط
- کد COI اختصاصی: ESLAMSHAHRAMAYESH05_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد واحد نور
چکیده
شهرهای امروز در ممالک اسلامی به تقلید از آنچه در مغرب زمین ساخته شده و به عنوان الگوی آرمانی جوامع جهان سوم مطرح است سیما و فضایی همسان و همشکل یافتهاند که در بسیاری موارد نه تنها با شرایط فرهنگی، محیطی و اقلیمی و حتی اقتصادی جامعه تناسبی ندارند که فراتر از آن با آنچه ملی و بومی است در تقابل و تضاد است. طی دهههای گذشته، فکر لزوم احیای ارزشهای اسلامی در شهرهای مسلمانان یا حداقل آگاهی به این امر که مجتمعهای مسلمانان در گذشته هویت خاص خود را داشتهاند که امروزه آن را از دست دادهاند، رشد یافته است. یکی از راهبردهای شهری درون زا در کشور ما که به اصل تعادل و توسعه همه جانبه شهری اهمیت زیادی می- دهد و میتواند در نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده مورد استفاده قرار گیرد، راهبرد شهر اسلامی میباشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تحققپذیری شاخصهای اسلامی در مناطق نوسازی و بهسازی شده نازیآباد تهران می باشد. در ابتدا با استفاده از منابع قرآنی و احادیث تعداد 10 شاخص بهعنوان ویژگیهای اصلی شهر اسلامی شناخته شدند. نتایج نشان میدهند که اولا با آزمون مقایسه میانگینها میزان استفاده از شاخصهای شهر اسلامی در جریان نوسازی بافتهای فرسوده در محله نازی آباد در سطح نامطلوب و نسبتا مطلوبی تعیین شده است که بیانگر کم بوده میزان استفاده از آنها میباشد. دوما آزمون الگوی مفهومی پژوهش نشان داد که از بین شاخصهای مذکور عوامل معماری دینی، تبعیت از الگوهای بیگانه و شهردار مقبول بهعنوان تعیینکنندهترین عوامل در میزان استفاده از شاخصهای شهر اسلامی در جریان نوسازی بافتهای فرسوده در آینده خواهند بود.کلیدواژه ها
شاخصهای شهر اسلامی، تحققپذیری اصول، مشارکت اسلامی، شاخصهای درونی شهر، شاخصهای بیرونی شهرمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.