بررسی فراهنجاری معنایی در اشعار فاضل نظری با تاکید بر استعاره

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی بین المللی فرهنگ،زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CCONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدابخش اسداللهی

دانشگاه محقق اردبیلی

افسانه فرج زاده

دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

عدول از قواعد زبان معیار، روشی است که همهی شاعران برای آفرینش شعر از آن بهره میگیرند. در شعر معاصر، فراهنجاری معنایی بیشتر برای برجسته نشان دادن اثر و افزودن بر جنبه ی هنری و زیبایی شعر و نیز ابدیت بخشیدن به آن صورت میگیرد؛ از اینرو، این تمهید خاص، جوهر اصلی شعر به شمار میرود. فاضل نظری، یکی از غزلسرایان مشهور معاصر میباشد که برای تشخیص بخشیدن به شعر خود از فراهنجاری معنایی به صورت آگاهانه و ناآگاهانه استفاده کرده است. این مقاله بر آن است که به بررسی فراهنجاری معنایی در اشعار فاضل نظری بپردازد و نمونههای برجستهای از این نوع فراهنجاری را نشان دهد. نتیجه این پژوهش، از پرداختن به فراهنجاری معنایی با تاکید بر استعاره در اشعار فاضل نظری صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

آشناییزدایی، برجستهسازی، فاضل نظری، فراهنجاری معنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.