بهبود الگوریتم خوشه بندی برای مساله کاربران gray-sheep در سیستم های توصیه گر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی محاسبات نرم
  • کد COI اختصاصی: CSCG01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قراگزلو

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

علی معینی

استادیار برق و کامپیوتر دانشگاه تهران

چکیده

سیستم های توصیه گر ابزارهای نرم افزاری و تکنیک های ارایه پیشنهادات برای آیتم ها به منظور استفاده برای یک کاربر می باشند. پیشنهادات مربوط به فرآیندهای مختلف تصمیم گیری مانند چه آیتم هایی بخریم، چه موزیکی گوش دهیم و یا چه اخبار برخطی را بخوانیم، می باشند. این سیستم ها با استفاده از تکنیک های داده کاوی و یادگیری ماشین اطلاعات نهان را فیلتر می کنند و می توانند پیش بینی کنند که آیا یک کاربر یک آیتم داده شده را دوست دارد یا خیر. دو نوع اصلی از سیستم های توصیه گر وجود دارد که عبارتند از، سیستم های توصیه گر پالایش مشارکتی و سیستم های توصیه گر پالایش مبتنی بر محتوا. یکی از مشکلات سیستم های توصیه گر پالایش مشارکتی مساله کاربران gray-sheep می باشد. چنین اشکالی به کاربرانی مرتبط است که علایق آنها با افرادی از هیچ گروهی از کاربران مطابقت ندارد. در نتیجه، این کاربران هیچ پیشنهادی را دریافت نمی کنند. بنابراین باید ابتدا با استفاده از الگوریتم های خوشه بندی، آنها را در خوشه ای جداگانه در نظر گرفته و سپس برای آنها پیشنهادات مناسبی را ایجاد کنیم. نگارنده در این مقاله تغییراتی را در ماژول های خوشه بندی Kmeans ایجاد کرده است و در نهایت باعث کاهش خطا در سامانه توصیه گر شده است.

کلیدواژه ها

سیستم های توصیه گر، کاربران gray-sheep، خوشه بندی Kmeans، پالایش مشارکتی، انتخاب مراکز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.