مدلسازی و پهنه بندی خطرپذیری زلزله با استفاده از تکنیک های تحلیل فضایی (مطالعه موردی شهر ابرکوه)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت بحران،ایمنی، بهداشت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IVCONF03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد برزیان

کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

سیدعلی المدرسی

دانشیارگروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

علی اکبر جمالی

استادیارگروه سنجش از دور و آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد

چکیده

یکی از موضوعاتی که بیشتر شهرهای جهان دست به گریبانند، سوانح طبیعی است. با توجه به ماهیت غیر مترقبه بودن غالب حوادث طبیعی و لزوم اتخاذ تصمیم های سریع و صحیح و اجرای عملیات مبانی نظری و بنیادی، دانشی را تحت عنوان مدیریت بحران به وجود آورده است. این دانش به مجموعه فعالیت هایی اطلاق می شود که قبل، بعد و هنگام وقوع بحران جهتکاهش اثرات خطر انجام می گیرد. ضرورت کاهش خطرپذیری شهرها در برابر سوانح طبیعی از جمله زلزله، به عنوان یکی از اهداف اصلی برنامه ریزی و طراحی شهری محسوب میگردد. با توجه به اینکه اصلی ترین نیاز آسیب دیدگان ناشی از زلزله داشتن یک سرپناه می باشد، ونمی توان بعد از وقوع زلزله، سریعا مکانهای مناسب برای آسیب دیدگان زلزله راتهیه دید، بایدقبل ازوقوع چنین بحرانهایی، مکان های مناسب از نظر(دسترسی به کاربریهای شهری، داشتن امنیت، دوری از مناطق مخاطره خیز و ...) برای آسیب دیدگان زلزله رافراهم کرد. لذا اولین گام، شناسایی میزان خطرپذیری مناطق شهری در برابر زلزله میباشد. از این رو، این پژوهش با هدف شناسایی مناطق خطرپذیر شهرستان بافق در برابر زلزله و در راستای مدیریت بحران انجام شده است. از این رو در این پژوهش با استفاده از شاخص هایی چون (خطوط انتقال برق، جایگاه های بنزین و گاز، خطوط تغذیه گاز، پست برق و بافت تاریخی) با استفاده از مدل شبکه عصبی خطرپذیری زلزله شهر ابرکوه ارزیابی گردید.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، خطر پذیری، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.