بررسی تاثیر بازگرداندن گاز دور ریز پتروشیمی به فرآیند تولید متانول

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی سیستمهای انرژی
  • کد COI اختصاصی: NCENS01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اشکنانی

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد ایران

سعید حسینی

پالایشگاه فجر جم بوشهر ایران

چکیده

در این تحقیق بر آن شدیم تا میزان دقیق جریان Flare از جریان پرج واحد تولید متانول را محاسبه و نسبت به بررسی و امکان سنجی بازگرداندن این جریان به واحد تولید متانول در جهت افزایش میزان بازده تولید متانول، اقدام کنیم. شدت جریان Flare واحد تولید متانول با استفاده از نرم افزار Plus Aspen ،324,884 کیلو مول بر ساعت اندازه گیری و مورد تایید قرار گرفت. واکنش دهنده های اساسی در فرآیند تولید متانول، هیدروژن، مونوکسید و دی اکسید کربن میباشد. جریان Flare گازی شامل 76.60 %هیدروژن و 15.19 %اکسیدهای کربن میباشد که میتوان این اجزاء ارزشمند گاز پرج را به خوراک واحد تولید متانول برگردانده و به این ترتیب افزایش میزان تولید متانول و همچنین کاهش هزینه ها را انتظار داشت. جریان Flare گاز پرج واحد همچنین حاوی نیتروژن و متان نیز میباشد. این دو ماده در واکنش های تولید متانول شرکت نداشته و برگرداندن آنها به واحد میتواند سبب بروز انباشتگی در سیستم شود، لذا روش های مختلف جداسازی گازها مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین در این مطالعه تاثیر برگرداندن اجزاء مختلف بر روی میزان بازدهی تولید متانول مورد بررسی و شبیه سازی توسط نرم افزار Plus Aspen قرار گرفته است. با بهره گیری از روش فوق میزان متانول 63%افزایش یافته و همچنین بخش اعظمی از هیدروژن که به عنوان سوخت بسیار ارزشمند در صنعت شناخته شده است، به سیستم بازمیگردد.

کلیدواژه ها

متانول، پرج، بازیابی، Plus Aspen

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.