تعیین فرکانس طبیعی سازه با استفاده از تابع پاسخ فرکانسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی کاربرد علوم مهندسی در توسعه و پیشرفت ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: ENGIEERCONF01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قاسمی خادمی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه محقق اردبیلی

علیرضا اصغروند ججین

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه محقق اردبیلی

امین قلی زاد

دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

اندازه گیری و تحلیل ارتعاشات سازه ها یکی از تکنیک های اصلی برای پایش وضعیت و سنجش میزان آمادگی تجهیزات به شمار می رود. تعیین مشخصات اصلی یک سازه نظیر فرکانس طبیعی در راستای تعیین پاسخ سازه ها در برار بارگذاری های مختلف نقش بسزایی دارند. یافتن چنین مشخصاتی که به نام پارامترهای مودال نیز شناخته می شوند هدف و نتیجه شناسایی سازه ای یا آنالیز مودال است. در دست داشتن پارامترهای مودال می تواند مدلی نزدیک به واقعیت در اختیار سازه مهندسین قرار دهد. آنالیز مودال تجربی یکی از روش های آنالیز مودال است که پارامترهای مودی را با تعیین تابع پاسخ فرکانسی سیستم تعیین می کند. رایج ترین روش آنالیز مودال تجربیذدر حوزه فرکانسی روش جستار قله (PP) می باشد که مشخصات سازه را در حالتی که تحریک ورودی و خروجی سازه هر دو معلوم باشد استخراج می کند. تابع پاسخ فرکانسی در اصل بصورت نسبت پاسخ خروجی در حوزه فرکانسی به نیروی ورودی در حوزه فرکانسی تعریف می شود. در این مقاله با استفاده از آنالیز مودال تجربی پاسخ شتاب سازه در یک قاب دو طبقه فولادی با فرض میرایی ثابت تحت بار انفجاری بدست آمده و سپس مشخصات مودی سازه مورد نظر بدست می آید.

کلیدواژه ها

آنالیز مودال تجربی، جستار قله، تابع پاسخ فرکانسی، بار انفجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.