رویکرد تولید تکنیک حمل و نقل پاک با نگاه به آینده در متون اسلامی بررسی ویژگی های تکنیکی دوران ظهور امام عصر (ع) برای تولید تکنیک بومی حمل و نقل در جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علی احمدی

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

بیش از 1011 سال از طراحی ایده آلهای بشری در آینده تاریخ میگذرد. اهل البیت (ع) به ما آموختهاند که نهایت تاریخ باقیام مهدویت (عج) است و در آن دوران ،علم و تکنیک رونق بیسابقه و درخشش بینظیر مییابد. آنچه تاکنون و پایان دوره غیبت از تکنیک و علم کشف میگردد بیش از دو قسمت از 72 قسمت از علم و تکنیک نخواهد بود و غالب تکنیک و علم دردوران ظهور امام مهدی (عج) کشف میگردد و به کار گرفته می شود. مدتهاست کشور ما ، به دنبال یافتن الگو برای طراحی سیستم تکنیکی خود میباشد. گاه از مدلهای غربی گریزان و گاه عاشقانه بهطرف آنها رفته است. ولی در هیچکدام موفقیتدلنشین نیافته و خسته به دنبال راه نو میگردد. ولی آیا میتوان در متون دینی و در دل ایده آلهای اسلامی، راهی نو برای مدل کردن تکنیک یافت و این مشکل کشور را نیز به روش اهل البیت (ع) حل نمود برخی گمان دارند روش ایمه (ع) همانروش غرب است و امام عصر نیز از همین روش اروپایی استفاده میکند. برخی دیگر معتقدند به تفاوت اساسی میان اسلام و غرب در باب تکنیک میباشد و سراغ تکنیک غرب رفتن را از اسلام فاصله گرفتن دانستهاند. اما ، در متون روایی اهلبیت (ع) تکنیک یافت میشود. در دوران ظهور امام (ع) ایده آلهای تکنیکی اگر باشد ، راه نو برای الگوسازی صنعت و تکنیک وبومیسازی سنت اهل البیت (ع) در این زمینه خواهد بود. این مقاله با مرور بیش از 30 روایت مربوط به دوران ظهور امام مهدی (عج) ، که امکان برداشت تکنیکی دارد و آوردن اندک مضامین مطابقی و غیر مطابقی آنها ، در صدد ارایه جنبههای تکنیکی جدید موجود در ایده آلهای آینده تاریخ است و سعی دارد راهی نو برای بومیسازی تکنیک در ایران ارایه نماید.

کلیدواژه ها

تکنیک ،کلام ، اسلام ، ایران ، امام مهدی (عج) ، تاریخ ، بومیسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.