بررسی رابطه بین سطح افشای داوطلبانه اطلاعات و محتوای اطلاعات حسابداری ارایه شده صورتهای مالی شرکتها ی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی حسابداری،مدیریت و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAA03_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد بابایی خلیلی

گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران.

رویا ایزی

گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران.

چکیده

نقش اصلی گزارشگری مالی،انتقال اثربخش اطلاعات به افراد برون سازمانی به روشی معتبر وبه موقع است. مدیران میتوانند از آگاهی خود درباره فعالیت های تجاری شرکت برای بهبود اثربخشی صورتهای مالی، به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات به سرمایه گذاران واعتباردهندگان بالقوه، استفاده نمایند. یکی ازطرق انتقال اطلاعات، افشای آن ازطریق صورت های مالی است.در این تحقیق به بررسی تاثیر سطح افشای داوطلبانه اطلاعات بر محتوای اطلاعات حسابداری ارایه شده در صورتهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد که بر روش مورد استفاده در این پژوهش از نظر نحوه گردآوری داده ها ، تحقیق حاضراز نظر هدف کاربردی واز نظر روش علی وپس رویدادی می باشد.همچنین به دلیل اینکه رابطه ی بین متغیر ها با یکدیگر مورد بررسی قرار می گیرد از نظر آماری روش همبستگی می باشد.که به شناخت رابطه درصورت وجود بین متغیرها می پردازد. بنابراین در این پژوهش، برای تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده، از روش آزمون های اقتصاد سنجی برای تجزیه و تحلیل داده ای پژوهش استفاده شده است.جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار را تشکیل می دهد که با استفاده از محدودیت هایی که برای صنایع ایجاد می شود تعدادی از آنها انتخاب ومورد آزمون قرار می گیرد. قلمرو زمانی این تحقیق شامل 3 سال متوالی88–1390 می باشد. نتایج حاصل آز از مون فرضیاتتحقیق حاکی از آن است نیب که سطح افشا ی داوطلبانه اطلاعات و محتوا ی اطلاعات حسابدار ی ارایه شده صورتها ی مالی شرکتها ی پذ یرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

افشای داوطلبانه اطلاعات حسابداری ،سطح افشای ، محتوا ی اطلاعات حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.