تاثیر تکمیل نانو بر روی بهبود چروک پذیری منسوجات
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس ملی نانو ساختارها،علوم و مهندسی نانو
- کد COI اختصاصی: NCNNN01_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1021
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی نساجی، دانشکده نساجی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
دانشجوی دکتری مهندسی نساجی، دانشکده نساجی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران
چکیده
فناوری نانو به منظور افزایش کارایی و ایجاد خواص نوین در محصولات به یاری علوم مختلف آمده است. تولیدکنندگان پوشاک همواره در پی راهکارهایی برای پیشی گرفتن از رقبایشان بوده اند و فناوری نانو این راه را در اختیار ایشان قرار می دهد. با استفاده از فناوری نانو می توان ویژگی های اصلی منسوجات از قبیل نرمی، ماندگاری خواص، استحکام، قابلیت جذب رطوبت و غیره را بهبود بخشید و خواص کاربردی جدیدی نظیر ضد میکروبی، کندسوزی، ضد آب و لکه، خود تمیزشوندگی، محافظت در برابر پرتو و غیره در منسوجات ایجاد کرد. الیاف سلولزی نظیر پنبه از دیرباز در صنعت نساجی مورد استفاده قرار می گرفتند. امروزه با وجود پیشرفت و توسعه الیاف بشرساخت، همچنان الیاف سلولزی در زمره پرمصرف ترین الیاف در تولید منسوجات به شمار می روند. یکی از مهمترین معایب استفاده از منسوجات سلولزی، عدم ثبات ابعادی و ایجاد چروک در ساختار منسوجات می باشد. از اوایل دهه بیستم میلادی تحقیقاتی به منظور ضدچروک کردن این منسوجات صورت گرفت. محققین استفاده از ترکیبات شیمیایی گوناگون نظیر رزین هایفرمالدیید و پلیکربوکسیلک اسیدها را به منظور رفع این مشکل پیشنهاد کردند. در سال های اخیر با پیشرفت فناوری نانو، برخی مواد نانوساختار نیز به گروه ترکیبات ضد چروک اضافه شده است. در تحقیق حاضر به جمع بندی روش های مختلف تکمیل نانو بر روی منسوجات می پردازیم.کلیدواژه ها
فناوری نانو، چروک، تکمیل ضدچروک، الیاف بشرساخت، ثبات ابعادیمقالات مرتبط جدید
- ارائه یک معادله ساختاری برای پیش بینی رفتار آلیاژ حافظه دار شکلی نایتینول
- یک ساختار فراماده سه بعدی جدید با ضریب پواسون منفی
- تحلیل و بهینه سازی یک بیمورف پیزوالکتریک برای برداشت انرژی
- بررسی اثر طول پره در بهبود زمان ذوب مواد پی سی ام پر شده در فضای بیان دو استوانه هم مرکز
- بررسی رفتار خودترمیمی ذاتی در پلیمر پلی یورتان گرمانرم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.