بررسی و ارایه راهبردهای دست یابی به حمل و نقل پایدار در تهران با استفاده از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خاکساری

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

سحر ربیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی دانشگاه غیرانتفاعی نور طوبی

چکیده

امروزه یکی از مهم ترین چالش های پیش روی کلانشهرهای ایران مسیله حمل و نقل درون شهری است. فقدان برنامه ریزی راهبردی برای سامانه های حمل و نقل شهری علاوه بر این که موجب تکرار سرمایه گذاری های مشترک در زیرساخت های جامعه می شود، باعث ناهماهنگی و ناسازگاری این سامانه ها یا یکدیگر نیز شده و ممکن است مشکلات بی شماری را در اتصال زیر سامانه ها یه یکدیگر ایجاد کند. تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر خاورمیانه با مشکلات جدی در حمل و نقل شهری مواجه است. این مشکلات تا حد زیادی ناشی از مسایل خاص و ویژگی های منحصر به فردی است که در یک تقسیم بندی کلی به مدیریتی و اجرای، موانع ساختاری و کالبدی، موانع اجتماعی و فرهنگی و نهایتا موانع مالی و اقتصادی تقسیم می شود. انتخاب تهران به عنوان یکی از پنج شهر برتر در زمینه حمل و نقل پایدار نشان از هدف گذاری درست مدیریت شهری برای حرکت به سمت پایداری و رفع موانع دارد. همچنین شهردار تهران در تصمیم مدیریتی تمامی پروژه های بزرگ شهری را ملزم به ارایه پیوست اجتمای و زیست محیطی نموده که دو بعد اصلی از پایداری است. در این مقاله ابتدا به مرور ادبیات مرتبط با حمل و نقل پایدار پرداخته شده، سپس موانع دست یابی به حمل و نقل پایدار در تهران بررسی گردیده و اقدامات انجام شده توسط شهرداری تهران در راستای پایداری حمل و نقل شهری معرفی شده و نهایتا با استفاده از تکنیک SWOT راهکارهایی برای دستیابی به حمل و نقل پایدار در تهران ارایه شده است.

کلیدواژه ها

حمل و نقل، پایداری، کلانشهرها، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.