بررسی اثرات توریسم بر کاربری اراضی شهری (مورد مطالعه: شهر بابلسر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی آقاجانی

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران

محسن پازواری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه کمال الملک نوشهر

چکیده

توریسم یکی از اموری است که در دهه های اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفته و توجه آن روز به روز بیشتر می شود. در دنیای امروز توریسم بزرگترین منابع تجاری بین المللی و از نظر اقتصادی بسیار مهم و پر ارزش شده است. کشورهای جهان جهت دستیابی به این منبع تجاری برنامه های بلندمدت و متفکرانه ای را تهیه دیده اند که در این امر به موفقیت های قابل توجهی دست یافتند. در این رهگذر برنامه ریزان شهری کشورمان بخصوص شهرهایی که دارای چشم انداز زیبای طبیعی یا تاریخی بودند در سال های اخیر متوجه چنین منبعی شده اند. شهرهای استان مازندران بخصوص شهرهای ساحلی از سال های پیش پذیرای توریسم بودند که با افزایش توریسم در برخی از آن ها نظیر بابلسر رفته رفته اثرات مثبت و منفی توریسم بر روی مسایل مختلف و از همه مهمتر بر روی کاربری اراضی شهری نمایان شده است. شهر بابلسر در سرشماری نفوس و مسکن در سال 1390، 124323 نفر جمعیت داشته است. این شهر از بدو تشکیل خود در مرحله مشخص در بستر جغرافیایی خود توسعه یافته و کماکان پذیرای توریسم بوده است. بررسی های میدانی و مروری آمار و اطلاعات مربوط به این شهر نشانه هایی از ناپایداری کاربری اراضی شهری دارد. ناپایداری های موجود تا چه میزان با توریسم و ازدیاد آن رابطه دارد برای پاسخ به این سوالات و آزمون فرضیه های پژوهش وضع موجود کاربری اراضی شهر مورد بررسی قرار گرفته اند که نتایج پژوهش نشان دهنده عدم وجود طرح جامع منظم شهری و توریستی و بی توجهی مسیولان شهری باعث این ناپایداری شده است.

کلیدواژه ها

اثرات توریسم، کاربری اراضی، شهر بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.