بررسی بزه قوادی، از طریق فضای سایبری در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس پژوهشهای نوین و مدیریت دانش در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: MRMH01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1291
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی ،دانشگاه آزاد شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی ،دانشگاه آزاد شهرکرد
چکیده
قیادت سایبری بهعنوان شیوهی نوین قوادی در جامعه فراگیرشده است. قوادی همان دلالی زنان و مردان برای تلذذ غیر بهشرط تحقق زنا یا لواط میباشد. هدف این پژوهش بررسی بزه قوادی، از طریق فضای سایبری در حقوق کیفری ایران است. روش استفادهشده موردی-تحلیلی و در راستای توسعه و بهبود هست. داده ها به شکل کتابخانه ای و فیشبرداری جمعآوریشده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که قوادی بهعنوان یک جرم مادر جنسی در فضای سایبر، قابل تحقق است و قانون جرایم رایانهای و مجازات ایران، اشارهای به قیادت سایبری نکردهاند. در قانون جرایم رایانهای، کلیاتی از جرایم منافی عفت و اخلاق، در مواد 14 و 15 بیانشده و در قانون مجازات نیز هدف مقنن بیشتر قوادی سنتی بوده تا شیوههای ارتکابی امروزه توسط مجرمان، از سویی شناخت خصوصیتها و مصادیق جدید قوادی در فضای مجازی باعث میشود، ایرادات قانون جرایم رایانه ای در مواد تدو ینشده و هم ینطور قانون مجازات ، در خصوص جرم قوادی بیشتر خودنمایی کند، که چرا، مرتکبان جرایم جنسی در سطح فضای مجازی از مجازات اندک قانون استفاده میکنند و با حبس و جزای نقدی کمی دوباره روی به این جرایم می آورند، درنتیجه به قانون گذ ارپیشنهادشده است که با جرمانگاری قوادی در محیط مجازی و تعیین مجازاتی متناسب با دامنه ی وسیع این بزه، قیادت سایبری را جرمی تشدید شده بداند و مجازات سایبری مناسب را به جزای حدی قوادی افزوده کند.کلیدواژه ها
قیادت، جرایم منافی عفت، فضای سایبری، قانون جرایم رایانهای، قانون مجازات اسلامیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.