بررسی عوامل موثر بر مدیریت کاهش ضایعات در مرغداری های گوشتی شهرستان سربیشه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SANER01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم ولی پور مطلق

ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی

محمد زهرایی

ریاست سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی

سیدمحسن نصیرایی

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی

سیدحمید محمدی

کارشناس اداره کل شبکه دامپزشکی خراسان جنوبی

چکیده

صنعت مرغداری در دنیا یک صنعت بزرگ و سودآور است و در ایران نیز از سرمایه برترین قطب های اقتصاد است، ولی درصد ضایعات و تلفات در آن بسیار بالاست. مقایسه سالانه عملکرد مرغداری های گوشتی سراسر کشور حاکی از آن است که اختلاف بین کاراترین و ناکاراترین استانها به لحاظ عملکرد تولید مرغ گوشتی که در واقع بیانگر دامنه نوسان هزینه های نسبی تولید مرغ در مناطق مختلف است، از 12درصد در سال 1373 به حدود 16 درصد در سال 75 و بیش از 35درصد در سال 1380 افزایش یافته است(محمدی نژاد، .24 :1387 )این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر برمدیریت کاهش ضایعات مرغداری های گوشتی شهرستان سربیشه صورت گرفته است . روش تحقیق این پژوهش بطریق پیمایشی می باشد. داده های مورد استفاده در این تحقیق با ارایه پرسشنامه به مخاطبان ، بدست آمد. جمعیت مورد مطالعه ، شامل کلیه مدیران واحدهای مرغداری های گوشتی شهرستان سربیشه که بر اساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی در سال 92 تعداد 84 واحد مرغداری گزارش شده، می باشد . در این تحقیق حجم نمونه بر اساس جدول مورگان تعداد 71 نفر تعیین که به صورت کاملا تصادفی از بین جامعه هدف مورد مطالعه انتخاب شده اند. اطلاعات حاصل از پرسشنامه های مزبور توسط نرم افزارspss نسخه 18 تحلیل شد .نتایج حاصل از یافته های این پژوهش نیز نشان داد که مولفه های فنی الف (وجود مسیول فنی در مرغداری )، مولفه های فنی ب (آشنایی با روشهای کنترل سرما زدگی و گرما زدگی در جوجه ها) ، مولفه های فناوری (تناسب صحیح بین میزان جوجه ریزی و ظرفیت سالن) ،مولفه های مدیریتی( برنامه ریزی مدون برای تهیه خوراک جوجه و دارو ) با مدیریت کاهش ضایعات مرغداری های گوشتی شهرستان سربیشه تفاوت و یا رابطه آماری معنی داری دارند .

کلیدواژه ها

ضایعات در مرغداری های گوشتی ، کاهش ضایعات ، مدیریت کاهش ضایعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.