بررسی گیاه پالایی آرسنیک از خاک های آلوده توسط گیاهان مختلف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SANER01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کریمی خرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

پیمان عباس زاده دهجی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه ولیعصر (عج)رفسنجان

چکیده

به منظور مقایسه اثر برخی از گیاهان زراعی، بومی و دارویی در پالایش آرسنیک از خاک آلوده به این عنصر، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی شامل 11 نوع گیاه هرکدام با سه تکرار در گلخانه دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که نوع گیاه اثر معنیداری بر وزن خشک، غلظت و جذب آرسنیک داشت. بیشترین وزن خشک اندام هوایی در کدوی پوست کاغذی مشاهده شد. بر اساس نتایج بیشترین میزان جذب آرسنیک با میانگین 38 میکروگرم در کیلوگرم در کدوی پوست کاغذی و کمترین میزان در یونجه زرد و تاج خروس مشاهده شد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت در بین گیاهان مورد آزمایش کدوی پوست کاغذی با دارا بودن زیست توده بیشتر و در نتیجه جذب بیشتر آرسنتیک مناسبترین گیاه برای پالایش این عنصر از خاک آلوده میباشد.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، آرسنیک، عناصر سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.