تحلیل فضایی توسعه ناحیه ای در استان مرکزی با تاکید برجایگاه شهر خمین
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: AUUM03_310
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1043
نویسندگان
استاد گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده
در سال های گذشته، مطالعه نابرابری میان نواحی مختلف جغرافیایی و ابعاد گوناگون آن در کانون توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران قرار گرفته است. نابرابری و جنبه های مختلف آن، نشانه های مشخصی از توسعه نیافتگی به شمار می رود؛ در واقع، مناطقی به عنوان مناطق توسعه یافته شناخته می شوند که شاخص های اجتماعی و اقتصادی آنها در وضعیت دلخواهی باشد و در عین حال، توزیع امکانات و خدمات در آنها متعادل باشد. در حالی که، وضعیت نامناسب شاخص ها و توزیع نامتعادل امکانات از ویژگی های مناطق توسعه نیافته به شمار می رود.از این رو در پژوهش حاضر، شهرستان های استان مرکزی برحسب برخورداری از شاخص های توسعه مورد بررسی قرار گرفته شده است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی است. شیوه جمع آوری اطلاعات و داده ها از نوع اسنادی می باشد. در تحلیل داده ها از مدل های SAR برای بررسی چگونگی توزیع خدمات در سطح شهرستان های استان مرکزی بهره گرفته شد.نتایج نشان می دهدکه خدمات در استان مرکزی به صورت متوازن توزیع نشده و اختلاف زیادی بین شهرستان ها از نظر برخورداری خدمات وجوددارد. در این استان، شهرستان های اراک،ساوه و خمین، جزو شهرستان های برخوردارو توانسته اند جایگاه خود را در توسعه ناحیه ای حفظ کنند و شهرستان های کمیجان، آشتیان و خنداب محروم ترین شهرستان ها از نظرشاخص های موردبررسی محسوب می گردند. بنابراین، افزایش شاخص های خدمات در سطح استان و رساندن این خدمات به حد متعادل در شهرستان های محروم استان مرکزی ضروری به نظر می رسد.کلیدواژه ها
تحلیل فضایی، توسعه ناحیه، استان مرکزی، خمینمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.