ارزیابی شیوه های جذب و نگهداشت نیروی انسانی در مناطق کمتر برخوردارآموزش و پرورش شهر سنندج از دیدگاه معلمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH02_306
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد محمدی عیسی آباد

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارزیابی شیوه های جذب و نگهداشت نیروی انسانی در مناطق کمتر برخوردار آموزش و پرورش شهرستان سنندج بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان مناطق کمتر برخوردار آموزش و پرورش شهرستان سنندج بود که با استفاده از شیوه نمونهگیری تصادفی خوشه ایی، 230 نفر به عنوان نمونه انتخاب و بررسی شدند. برای گرد آوری داده ها دربخش کمی از پرسشنامه و در بخش کیفی از سوالات باز پاسخ استفاده شد. جهت بررسی مولفههای مربوط به متغیرهای موردمطالعه از نظر اساتید و برای بررسی پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرانباخ استفاده شد. برای آزمون فرضیههای پژوهش نیز ازآزمون تی تک نمونه ایی، آزمون فریدمن، آزمون گولموگرف اسمیرنف و شاخص کفایت نمونهگیری استفاده شد. در بخش کیفی هم از روش مقوله بندی با استفاده از نقل قولنویسی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در میان ابعاد مختلف44/ جذب و نگهداشت نیروی انسانی در مناطق محروم بعد عوامل اقتصادی و رفاهی با مقدار ) 44/21 t= ( بیشترین تاثیر را در جذب و نگهداشت معلمان داشته است. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که عوامل اقتصادی و رفاهی بیشترین میانگین رتبه4/42 ( را در جذب و نگهداشت معلمان در مناطق محروم کسب کرده است. در بخش کیفی نیز از دیدگاه معلمان عامل ( اقتصادی و رفاهی و نیز تشویق و ترفیع افراد شاغل در مناطق محروم بیشترین فراوانی مقوله ایی را داشته است. در پایان نتایج به بحث گذاشته شد.

کلیدواژه ها

جذب و نگهداشت نیروی انسانی، مناطق کمتر برخوردار، معلمان، آموزش و پرورش، سنندج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.