بررسی اثربخشی افشا سازی هیجانی نوشتاری بر علایم افسردگی پس از زایمان در مادران ایرانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فرهنگ، آسیب شناسی روانی و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CPPCONF01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهیه سادات رنجبر

دکتری حرفه ای، سرپرست موسسه علمی کاربردی بهزیستی وتآمین اجتماعی

جهانگیر کرمی

دانشیار روانشناسی دانشگاه رازی

مریم ضابط

دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه رازی

سمیه زالی پور

دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه رازی

چکیده

مقدمه: افسردگی پس از زایمان، در بین مادران شیوع قابل توجهی دارد. اما در مورد درمان آن، تلاش های اندکی با رویکردهای روان پویشی انجام گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی افشا سازی هیجانی بر کاهش علایم افسردگی پس از زایمان در مادران ایرانی انجام شد .روش :این مطالعه نیمه آزمایشی بالینی در سال 1394 بر روی مادران تازه زایمان کرده در شهرستان هرسین انجام شد. پس از غربالگری 89 مادر زایمان کرده در دو هفته بعد از زایمان، با استفاده از مقیاس افسردگی بک - ویرایش دوم، و تشخیص بالینی روان پزشکی،30 مادر انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. نمونه های انتخاب شده در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه افسردگی بک را تکمیل کردند . روش افشای هیجانی از نوع نوشتن به اعضای گروه آزمایشی آموزش داده شد اما گروه کنترل تحت چنین آموزشی قرار نگرفت .یافته ها: تجزیه و تحلیل داده­ها با روش تحلیل کواریانس نشان داد که افشای نوشتاری هیجان در کاهش شدت علایم افسردگی پس از زایمان تاثیر مثبت دارد.نتیجه گیری: . با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان روش افشای هیجانی نوشتاری را به­عنوان شیوه­ای آسان، کم­هزینه، موثر و کار آمد با قابلیت کاربرد وسیع در بهبود علایم افسردگی پس از زایمان مورد استفاده قرار داد. با این حال، نوع افشا سازی هیجانی، بسیار متاثر از زمینه فرهنگی افراد است. به همین دلیل، ممکن است روش استفاده شده در این پژوهش برای زنان و مادران فرهنگهایی که مستقیم به بیان احساسات و هیجانات خود می پردازند کاربردی نداشته باشد و لازم باشد از روشهای دیگری استفاده شود.

کلیدواژه ها

افشاسازی هیجانی، افسردگی ،پس از زایمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.