مسیریابی چندپخشی چندمحدودیتی برای شبکه های بین خودرویی موردی با استفاده از برنامه ریزی خطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صفدری

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

علی غفاری

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

چکیده

شبکهی بین خودرویی، زیر مجموعهای از شبکهی متحرک موردی میباشد که گرههای شبکه در آن خودروهای متحرک با زیرساخت لازم میباشند. همچنین، چندپخشی تکنیکی است که به منظور ارسال بستههای اطلاعاتی از طرف یک یا چند منبع، برای مجموعهای از گیرندهها یا زیرشبکه مورد استفاده قرار میگیرد. برنامههای کاربردی توسعه داده شدهی امروزی، نیازمند تضمین سطحی از کیفیتسرویس همچون، بیشینه تاخیر قابل قبول، بیشینه نوسانات تاخی ر قابل قبول، کمینه پهنای باند مورد نیاز، هزینهی انتقال مناسب و بیشینه نرخ گم شدن بسته میباشند. در این کار اقناع نیازهای کیفیت سرویس مدل قبلی و پیشنهادی برای شبکهی بین خودروییموردی بررسی شده است. در روشهای پیشین، محدودیت مساله، به صورت ترکیبی از محدودیتهای ذکر شده در نظر گرفته شده است. در این کار، مسیریابی چندپخشی چندمحدودیتی با محدودیتهای بیشینه تاخیر قابل قبول، بیشینه نوسانات تاخیر قابل قبول،کمینه پهنای باند مورد نیاز و بیشینه نرخ گم شدن بسته و هزینه انتقال اطلاعات بررسی شده که در مقایسه با روش قبل نرخ گم شدن بسته نیز با آن اضافه و به صورت یک مسالهی برنامه ریزی خطی مدلسازی شده است. این روش مسیریابی در شبیهساز NS-2پیادهسازی شده که با استفاده از روش برنامهریزی خطی، مدل ارایه شده، حل و نتایج آن با روش قبلی مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان می دهد که روش های پیشنهادی بهبود معیارهای ارزیابی همچون متوسط نرخ گذردهی، تحویل بسته، کاهش میزان سربار شبکه و میزان بستههای گم شده، در مقایسه با مدل قبل بهبود می دهد.

کلیدواژه ها

چند پخشی، کیفیت سرویس، شبکهی بین خودرویی موردی، شبکهی متحرک موردی، برنامهریزی خطی، مسیریابی چندپخشی چندمحدودیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.