پایش خشکسالی با استفاده از شاخص AVI
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GPACONF05_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 739
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی اقلیم شناسی (گرایش آب وهواشناسی کشاورزی)
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی (گرایش آب و هواشناسی شهری)
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی (گرایش آب و هواشناسی شهری)
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی (گرایش آب و هواشناسی شهری)
چکیده
خشکسالی پدیده خزنده ای است که در اثر کمبود رطوبت ناشی از کاهش میزان بارندگی به وقوع می پیوندد. خسارات بسیار گسترده و وسیع این پدیده بخش های زیادی از جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده و همه ساله زیان های بسیار زیادی را به بار می آورد، لذا پایش آن به عنوان یک اصل مهم در برنامه ریزی های کلان باید مدنظر قرار گیرد. همچنین وجود شاخص های مناسب و قابل اعتماد بطوریکه بتواند خشکسالی را بطور موثری مورد ارزیابی و پایش قرار دهد امری ضروری است. اندازه گیریهای میدانی برای تولید شاخص های خشکسالی از دقت بالایی برخوردار است . از طرفی تهیه این شاخص ها در پهنه های وسیع بسیار پرهزینه است . مشاهدات فضایی از طریققابلیت دریافت اطلاعات با قدرت تفکیک مکانی و زمانی در سطح وسیعی از زمین، امکان پایش خشکسالیها را با استفاده از تکنولوژی سنجش از دور فراهم می آورد. در این تحقیق با کمک ماهواره لندست و با استفاده از شاخص AVI بخش های جنوبی استان فارس از سالهای 2000 تا 2010 و برای یک دوره ده ساله مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا میزان NDVI و سپس شاخص AVI برای یک دوره ده ساله محاسبه گردید. سپس در محیط نرم افزار GIS مناطقی که در آن میزان شاخص AVI منفی بود مشخص گردید. در مجموع نتایج مطالعه حاکی از کاهش محسوس در پوشش گیاهی و افزایش خشکسالی در منطقه می باشد.کلیدواژه ها
خشکسالی، شاخص AVI ،شاخص نرمال شده پوشش گیاهی(NDVI ،(سنجنده لندستمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.