مقایسه خودارزشمندی، اعتماداجتماعی و نیاز به خاتمه در دانش آموزان تیزهوش و عادی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: CTCONF03_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده علوم انسانی، گروه روانشناسی ساوه، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحدساوه،دانشکده علوم انسانی، گروه روانشناسی، ساوه، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر مقایسه خودارزشمندی، اعتماد اجتماعی و نیاز به خاتمه دردانش آموزان تیزهوش و عادی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم تیزهوش و عادی استان قم در سال تحصیلی 95-94 بوده است. به دلیل حجم زیاد مدارس عادی در این تحقیق از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. از آنجا که در مناطق 3 و 4 که به صورت تصادفی از بین چهار منطقه آموزش و پرورش انتخاب شدند تنها یک مدرسه دخترانه تیزهوش وجود داشت، از آنها به عنوان نمونه های در دسترس استفاده شد. همچنین پس از اجرای پرسشنامه ها بین 400 دانش آموز و پس از همتاسازی بر اساس جنس،سن دانش آموزان، تحصیلات و شغل والدین آنها، نمونه آماری ما 147 نفر شد که 76 نفر آنها از تیزهوشان و 71 نفر نیز از بین دانش آموزان عادی بود. روش جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه خودارزشمندی کراکر و همکاران (2003 ،(پرسشنامه اعتماداجتماعی جانسون(1993 (و پرسشنامه نیاز به خاتمه دی بیکر و کراوسون(2008 ،(با توجه به تایید روایی و پایایی پرسشنامه ها باآلفای کرونباخ بود. برای تحلیل داده ها از شاخص آمار توصیفی و برای آزمون فرضیات روش تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.نتایج نشان می دهند که میانگین خودارزشمندی در دانش آموزان مدارس تیزهوش از دانش آموزان مدارس عادی بیشتر است، اما در اعتماد اجتماعی با توجه به میانگین به دست آمده دانش آموزان مدارس عادی شرایط بهتری داشته اند و در نیاز به خاتمه نیز دانش اموزان مدارس عادی نیاز به خاتمه بالاتری نشان دادند. با توجه به یافته های پژوهش بین خودارزشمندی، اعتماداجتماعی و نیاز به خاتمه در دانش آموزان تیزهوش و عادی تفاوت وجود دارد.کلیدواژه ها
خودارزشمندی، اعتماد اجتماعی، نیاز به خاتمه، دانش آموزان تیزهوشمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.