بررسی مدت ماندگاری قارچ با استفاده از پوشش خوراکی بر پایه آلوورا و زانتان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا جوادیان کوتنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت ا... آملی، آمل ،آیران

مریم خاورپور

استادیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت ا... آملی ، آمل ،آیران

چکیده

قارچ خوراکی یکی از محصولات کشاورزی می باشد که دارای فواید بسیاری است و به طور عمده در کشور به صورت گلخانه ای کشت می شود. این محصول دارای مدت زمان ماندگاری پایین بوده و عمدتا پس از گذشت چند روز, از کیفیت آن کاسته می شود. پوشش دادن قارچ با پوشش های خوراکی یکی از روش های جلوگیری از فساد زود هنگام قارچ می باشد. این پژوهش تاثیر پوشش های خوراکی زانتان و آلویه ورا بر کیفیت قارچ در مدت زمان نگهداری را مورد مطالعه قرار داده است . در این مطالعه جهت پوشش دهی قارچ از روش غوطه وری استفاده شد. از 3 نوع پوشش خوراکی بر پایه زانتان, آلویه ورا و ترکیب 50- 50 آلویه ورا و زانتان با نسبت وزنی به حجمی 1درصد, 1/5 درصد و 2 درصد جهت پوشش دهی قارچ استفاده شد. خواص شیمیایی و حسی قارچ پس از گذشت 1، 7 و 14 روز پس از پوشش دهی سنجیده شد. به طور کلی تمامی پوشش های بکار برده شده در حفظ کیفیت قارچ و کاهش روند افت کیفیت آن موثر بودند. پوشش ترکیب آلویه ورا و زانتان با غلظت 2% وزنی به حجمی بیشترین تاثیر را در کاهش افت وزن قارچ دارا بود. در طول مدت نگه داری قارچ, تغییرات ph قابل توجه نبود. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمون tss در هفت روز اول نگه داری, تمام پوشش ها به اندازه یکسان از افزایش tss جلوگیری نمودند اما از روز هفتم تا چهاردهم فقط پوشش ترکیبی آلویه ورا و زانتان یا غلظت 1% وزنی به حجمی موثر بود. همچنین ارزیابی حسی از لحاظ رنگ, بافت, بو و پذیرش کلی نشان داد که پوشش های ترکیبی بهترین نتایج را بدست آوردند. به طور کلی استفاده از پوشش ترکیبی آلویه ورا و زانتان ( 50- 50 ) به عنوان بهترین پوشش در این پژوهش حاضر جهت حفظ خواص قارچ در مدت ماندگاری تا 14 روز معرفی شد.

کلیدواژه ها

پوشش خوراکی، زانتان ، ژل آلویه ورا, قارچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.