پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سد به صورت یک بعدی با استفاده ازArc- و HEC-RAS GIS :مطالعه موردی سد علویان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سیدعباس حسینی

استادیار گروه عمران آب، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات

عبدالنبی عبده کلاه چی

استادیار گروه عمران آب، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تهران

چکیده

پیشبینی رفتار هیدرولیکی رودخانه در مقابل سیلابهای احتمالی جهت کاهش خسارات وارده به مناطق شهری، تاسیسات در حال ساخت، مزارع وسایر کاربریها در اطراف رودخانه از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. از طرفی برآورد جریان در نقطهای از رودخانه بهمنظور کاربردهای مختلفهیدرولوژیکی همچون پیشبینی سیل حیاتی است. اثرات تخریبی انسان در محدوده حریم و بستر رودخانههای کشور به شکلهای گوناگون رخ داده که شدت و ضعف آن در رودخانههای مختلف متفاوت میباشد. لذا شبه سازی رفتار هیدرولیکی رودخانهها، برای پیشبینی خسارات ناشی از سیلدر شرایط مختلف، اجرای طرحهای مهندسی رودخانه، مطالعات توجیهی اقتصادی- اجتماعی، برنامههای کنترل و مهار سیل و دیگر مطالعات وابسته به سامانهی رودخانهها ضرورت دارد. هدف این تحقیق بررسی مشخصات و پهنهبندی سیلاب ناشی از شکست سد علویان به دلیل روگذری جریان در نواحی و بخصوص شهرستانهای پاییندست این سد بهصورت یکبعدی با استفاده تلفیق نرمافزار Arc-View و Hec-Rasبه کمک افزونه Hec-Georas میباشد.نتایج حاکی از آن است که ناحیه شهری علویان تحت اثر سیل قرار نمیگیرد ولی نواحی از شهر مراغه و طالبخان که درنزدیکی کانال اصلی رودخانه میباشند تحت اثر سیل با سرعت ماکزیمم 15 متر بر ثانیه قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

شکست سد، پهنهبندی سیلاب/Arc-View ،Hec-Ras

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.