داعش و امنیت ایران با تکیه بر مکتب کپنهاگ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_QPSS-5-18_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر اسماعیلزاده امامقلی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، ایران

حسنعلی احمدی فشارکی

رییس پژوهشکده مطالعات میان فرهنگی

چکیده

نسل نوین مطالعات امنیتی، نتیجه گذر از جنگ سرد است که مفاهیم و تعاریف سنتی از امنیت را بهسوی جنبههای متنوعی مانند امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی معطوف کرد. این مقاله میکوشد تا تاثیر یکی از خطرناکترین و پیچیدهترین تهدیدات امنیتی بینالمللی یعنی داعش بر امنیت جمهوری اسلامی ایران را تحلیل کند. سوال اساسی این است که پدیده داعش بهعنوان یک تهدید؛ چه نسبتی با امنیت ایران دارد تجزیه و تحلیل دادههای موجود نمایانگر آن است که حضور و نفوذ داعش در منطقه از منظر امنیتی بهمثابه شمشیری دو لبه برای امنیت ایران عمل مینماید که در صورت عدم توجه به هر تیغه، تحلیل تاثیر وجود داعش بر امنیت ایران ناقص و نارسا خواهد بو. د این مقاله میکوشد با روش پژوهش تبیینی و با استفاده از ابزار کتابخانه ای فیشبرداری منابع داخلی و خارجی، تاثیر متغیر مستقل تهدید داعش بر امنیت ایران را واکاوی کند.

کلیدواژه ها

امنیت، تروریسم، مکتب کپنهاگ، داعش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.