شخصی سازی ارایه خدمات در کتابخانه های عمومی از دیدگاه کتابداران کتابخانه های عمومی شهر تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-6-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیس میری

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابدار آستان قدس رضوی

مریم سلامی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مشهد

سیدعباس مرجانی

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابدار آستان قدس رضوی

چکیده

هدف: شخصی سازی را می توان برآورده ساختن نیازهای منحصر به فرد تک تک مشتراین تعریف کرد پژوهش حاضر به منظور امکان سنجی شخصی سازی خدمات در کتابخانه های عمومی شهر مشهد انجام شده است . روش : پژوهش پیمایشی و از نوع توصیفی تحلیلی است ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی و کتابخانه های وابسته آستان قدس رضوی تعداد آنها 142 نفر است که براساس جدول کرجسی و مورگان به صورت تصادفی طبقه ای تعداد 110 به عنوان جامعه نمونه پژوهش انتخاب شدند در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای تحلیل واریانس، اندازه گیری مکرر و نیز ازمون تعقیبی بونفرونی با استفاده از نرم افزار spss استفاده شد. یافته ها: یافته های نشان داد سطح تمایل جامعه تحقیق نسبت به شخصی سازی خدمات بالاتر از حد متوسط 3 است. بالاترین اولویت شخصی سازی خدمات: خدمات تحویل مدرک 4/86 و پایین ترین اولویت مربوط به خدمات چکیده نویسی 2/03 است بالاترین اولویت جهت دریافت خدمات شخصی سازی شده مربوط به اعضای هییت علمی دانشگاه ها 2/71 و پایین ترین اولویت مربوط به شخصی سازی خدمات شخصی سازی خدمات برای همه اعضای کتابخانه 1/96 است مهمترین اولویت از نظر ابزار و امکانات لازم، شخصی سازی خدمات وجود اینترنت پرسرعت 8/61 و پایینترین اولویت مربوط به کافی بودن منابع الکترونیکی 2/68 است.

کلیدواژه ها

کتابخانه های عمومی، شخصی سازی خدمات، کتابداران ، امکان سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.