تعارض آیات و روایات با گمانه خلق الفاظ قرآن از سوی پیامبراکرم(ص)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم قرآن و حدیث، دوره: 41، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JQHS-41-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالهادی فقهی زاده

استادیاردانشگاه تهران

مصطفی آذرخشی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه تهران

چکیده

مفاد آیات قرآن و روایات ایمه (ع) گویای آنند که پیامبر اکرم (ص) در دریافت وحی الهی کاملا منفعل است، و امین خدا دردریافت وابلاغ کلام او به شمار می رود؛ ازاین رو، آیات و روایات ،همزبان، نزول الفاظ و معانی قرآن را بر آخرین رسول الهی تایید می کنند؛ حال آن که انگاره دخالت پیامبر اکرم(ص) درخلق الفاظ قرآن، آشکارا با آیات و روایات در تعارض است. آنچه موید این نظریه است، عبارت است از: توجه به دو شان متمایز تبلیغی و تبیینی پیامبر اکرم (ص)؛ آیاتی که قرآن کریم را نازل شده به زبان عربی قلمداد و ازآن با عنوان کلام الله تعبیر می کند؛ آیاتی که از قرایت و تلاوت قرآن بر پیامبراکرم (ص) سخن می گوید؛ آیاتی که کلام خدا را ازکلام رسول تفکیک می کند وهمزمان به هر دو حجیت می بخشد؛ روایاتی که قرآن را نازله به همین الفاظ موجود نشان می دهد؛ احادیثی که تکلم فرشته وحی را ابزار انتقال آیات قرآن به پیامبر(ص) می داند و روایاتی که قرآن ، حدیث قدسی و حدیث نبوی را دارای هویت مستقل برمی شمارد.

کلیدواژه ها

الفاظ قرآن، معانی قرآن، نزول قرآن، کلام خدا، آیات وحیانی، پیامبر اکرم(ص) و ایمه(ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.