بررسی میزان توانایی یونی مارک در نشان دادن روابط کتابشناختی از طریق فیلدهای بلوک 4--

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه حجازی

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهیدچمران اهواز

مرتضی کوکبی

عضوهییت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهیدچمران اهواز

چکیده

هدف: هدف از انجام این پژوهش، تطبیق فیلدهای بلوک 4-- از فرمت کتابشناختی یونی­مارک با روابط کتابشناختی تعریف شده توسط تیلت، اسمیراگلیا، و الگوی F.R.B.R، و بررسی میزان توانایی فرمت یونی­مارک در نمایش روابط کتابشناختی از طریق بلوک 4-- است. روش: روش این پژوهش مطالعه تطبیقی بود.یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان داد که هریک از فیلدهای موجود در بلوک 4-- توانایی نمایش حداقل یک نوع از روابط کتابشناختی را دارند. همچنین، برای تمام روابط موجود در طبقه بندی­ تیلت حداقل یک فیلد معادل در بلوک 4-- وجود دارد.اصالت/ارزش: با توجه به این­که در فرمت کتابشناختی یونی­مارک، بلوک 4-- به­طور خاص به نمایش روابط میان پیشینه­های کتابشناختی می­پردازد، بنابراین بررسی این بلوک و میزان انطباق آن با روابط کتابشناختی می تواند تا حدی میزان توانایی فرمت یونی­مارک را در نمایش روابط موجود در جهان کتابشناختی، و همچنین پیاده سازی الگوی اف. آر. بی. آر. بر روی پیشینه­های تهیه شده از طریق این استاندارد را مشخص سازد. 

کلیدواژه ها

روابط کتابشناختی, فرمت کتابشناختی یونی مارک, طبقه بندی تیلت, طبقه بندی اسمیراگلیا, طبقه بندی F.R.B.R

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.