مطالعه ای تطبیقی در هنرجویان دختر و پسر هنرستانهای شهرستان تربت حیدریه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: GHADIRCONF01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 421
نویسندگان
دبیر آموزش و پرورش و دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه تهران
استادیار دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
چکیده
امروزه دین باوری به عنوان یکی از فرانیازهای بشری، در معرض انواع خطرها و آسیب قرار گرفته است. آسیب های دینی می تواند عوامل و خاستگاههای گوناگون داشته باشد ولی مجموع آنها می تواند در دو بعدظهور یابد. بعد اول مربوط به عقاید و معرفت دین شناسان و یا مدعیان دین شناسی و بعد دیگر مربوط به عمل و رفتار دین داران و متظاهران به دین داری است. لذا برای حفظ و ارتقای باورهای دینی، باید به شناخت آسیب هایی که آن را تهدید می کنند، پرداخته، آنها را دفع یا رفع نمود. با توجه به فقدان اطلاعات منسجم و موثق از نحوه ادراک دانش آموزان از باورهای دینی وچگونگی آسیب پذیری آنها، در پژوهش حاضر سعی شد تا با استفاده از رویکرد تفسیرگرایانه ضمن بازنمایی آسیب های موجود در حوزه باورهای دینی، به بازسازی معنایی ادراک دانش آموزان هنرستانی از چیستی و چگونگی باورهای دینی و اخلاقی پرداخته و علل احتمالی دین گریزی و راه های تعمیق باورهای دینی بررسی شود. گردآوری داده ها و انتخاب موارد، در چارچوب نمونه گیری غیر احتمالی و با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف آغاز و تا اشباع داده ها، ادامه یافت و در مجموع شمار شرکت کنندگان در تحقیق به 31 نفر ( 8 دختر و 23 پسر) رسید. به منظور تحلیل داده ها سعی شد تا با استفاده از فن مصاحبه نیمه ساختارمند و داده های روایتی بدست آمده از مصاحبه با هنرجویان، ضمن درک پدیده مورد مطالعه از منظر آنان، نتایج پرمایه ای تولید شده و باورپذیری نتایج ارتقا یابد. نتایج نشان می دهد که چالش های بسیار زیادی در باورهای دینی و اخلاقی دانش آموزان وجود دارد؛ از جمله محمل های بروز و تشدید آسیب ها در حوزه باورهای دینی، می توان به روش های و باورهای غلط در خانواده، دوستان ناباب، محیط و عوامل اجتماعی، رسانه های جمعی، عدم مطابقت قول و فعل، و درنهایت فراموشی فریضه امر به معروف و نهی از منکر اشاره کردکه هریک می تواند باورهای دینی و اخلاقی دانش آموزان را با خطرات بسیار جدی و بنیان برافکن مواجه کند.کلیدواژه ها
آسیب شناسی، باورهای دینی، دانش آموزان دبیرستانیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.