بررسی رابطه لوژان با سیستم های طبقه بندی توده سنگ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده زنده دل

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد ایران

محمد غفوری

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد ایران

غلامرضا لشگری پور

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد ایران

چکیده

یکی از روش های شناسایی نفوذپذیری توده سنگ انجام آزمایش لوزان می باشد. در این مقاله مدلی جهت تخمین لوژان براساس RMR89 و Q در ساختگاه سد خرسان 2 ارایه شد. سنگ بستر و تکیه گاه ها در محل سد خرسان 2 از جنس سنگ آهک مربوط به سازند آسماری و گچساران می باشد. بدین منظور با استفاده از داده های حاصل از گزارش های زمین شناسی مهندسی، روابط و جداول مربوط پارامترهای Q و RMR89 و لوژان در مقاطع پنج متری گمانه ها محاسبه شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS21 مدلی ارایه گردید. براساس نتایج به دست آمده، اعداد لوژان همبستگی بالایی با Q، RMR89 نشان میدهد. بررسی فرضیات مدل مانند آنالیز واریانس هم خطی مقدار ویژه شاخص وضعیت، تولرانس و VIF و استقلال خطاها نشان داد که مدل دارای دقت بالایی جهت تخمین لوژان می باشد.

کلیدواژه ها

سیستم های طبقه بندی Q و RMR89، لوژان، تحلیل چندگانه، سد خرسان 2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.