عوامل موثر بر پذیرش بانکداری اینترنتی با استفاده از مدل پذیرش تکنولوژی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش رویکردهای کاربردی و پژوهشی در علوم انسانی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCHM03_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فرخ بخت فومنی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی

وحید رضامیرابی

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

صنعت بانکداری ایران به عنوان رکن اساسی بازار پول، نقش تعیین کننده ای در اقتصاد ایران ایفا می کند. بررسی های مختلف نشان می دهد که صنعت بانکداری ایران برای نیل به اهداف استراتژیک خود، در آستانه تحولات اساسی قرار گرفته است. شکاف موجود میان صنعت بانکداری ایران و بانکداری روز دنیا بیانگر فاصله معنی دار میان بانک های ایرانی با استانداردهای بین المللی است. اینکه چه عواملی بر پذیرش بانکداری اینترنتی توسط مشتریان تاثیر دارد، نیاز به مطالعه بیشتر دارد از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر عواملی چون ویژگی شخصیتی، هنجارهای ذهنی و ادراک مشتریان بر استفاده از بانکداری اینترنتی قرار گرفت. این پژوهش پژوهشی کاربردی- تحلیلی می باشد که در آن مشتریان بانک صادرات استان گیلان بعنوان جامعه آماری و نمونه مشتمل بر 384 نفز از مشتریان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه ای استاندارد بوده که پس از جمع آوری از طریق دو نرم افزار Spss و PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از تاثیر مثبت و معنی دار بلند نظری، سودمندی، سهولت، امنیت و علاقه به محیط زیست بر استفاده از بانکداری اینترنتی ، بوده است. ضمن اینکه نقش میانجی گری امنیت در رابطه بین سودمندی-استفاده از بانکداری اینترنتی و سهولت- استفاده ار بانکداری اینترنتی و نقش میانجی گری سودمندی در رابطه با سهولت- استفاده از بانکداری اینترنتی و سهولت- امنیت مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

بانکداری اینترنتی، هنجارهای ذهنی شخصیت مشتری ، قابلیت استفاده، امنیت ادراک شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.