بررسی غشاهای تبادل آنیونی برای پیلهای سوختی الکلی غیرفعال
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی
- کد COI اختصاصی: H2FC04_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1228
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، پژوهشکده سبز
دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، پژوهشکده سبز
چکیده
پیلهای سوختی الکلی مستقیم کوچک و مستقلی که هیچگونه پمپهای مایع کمکی یا دمنده/کمپرسور در آنها وجود ندارد، بعنوان پیلهای سوختی الکلی مستقیم غیرفعال نامیده میشوند. میانعبور شدن الکل از درون غشا به سمت کاتد، نه تنها منجر به کاهش ولتاژ پیل میشود بلکه سوخت را نیز هدر میدهد. بنابراین، نرخ میانعبور شدن 1 الکل باید کمینهشود. میانعبور شدن الکل به نفوذ از درون غشا بسیار وابسته است و نرخ آن میتواند بطور چشمگیری با کاهش غلظت الکل بر روی لایهی کاتالیستی آند کاهش یابد. برای این منظور غلظت الکل در داخل مخزن سوخت باید بسیار کم باشد) مثلا برای متانول زیر 5 مولار ( . در طرف دیگر غلظت بسیار پایین الکل در مخزن سوخت منجر به عدم کفایت غلظت بر روی لایهی کاتالیستی شده و واکنش را با مشکل روبرو میکند. در کنار این، غلظت پایین الکل منجر به کاهش چشمگیرانرژی ویژه سیستم شده و ولتاژ پیل کاهش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این، مدت زمان عملیات پیل با غلظت الکل پایین،بسیار کمتر از پیل با غلظت بالای الکل خواهد بود. لذا توسعه ی غشاهای مناسب برای این نوع سیستمهای پیل سوختی بسیار حایز اهمیت میباشد. پیلهای سوختی قلیایی برای حل مشکلات سینتیک اکسایش پایین متانول و همچنین میانعبورشدن متانول بسیار مناسب هستند زیرا وجود این دو مشکل توسعه ی پیل سوختی متانول مستقیم را با محدودیت مواجه کرده است. در این پژوهش سعی بر بررسی پژوهشهای انجام شده در زمینه سنتز غشاهای آنیونی برای پیلهای الکلی قلیایی شده است.کلیدواژه ها
پیل سوختی، پیل سوختی الکلی، پیل سوختی الکلی مستقیم، پیل سوختی قلیاییمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.