نقش ماهواره در روابط خانوادگی زوجین
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
- کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_350
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 654
نویسندگان
عضو هیآت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
استادیارو عضوهیات علمی دانشگاه قم
چکیده
رسانه های جمعی امروزی در تغییر سبک زندگی مردم نقش تعیین کننده ای دارند. پس باید چنین گفت که وسایل ارتباطات جمعی جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر امروزی است که در کنار صدها کارکرد مثبت خود مانند کوچک شدن سرزمین ها و از بین رفتن مرزهای ارتباطی و سریعتر شدن و دقیق تر شدن اخبار و اطلاعات، آثار منفی قابل توجهی نیز برای جوامع به وجود آورده است مانند از بین رفتن حریم خانواده ها، تغییر سبک زندگی مردم و طلاق و از بین رفتن بنیان خانواده. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر میزان استفاده از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بر روابط خانوادگی زوجین و از هم گسیختگی ساختار خانواده در شهرهای میبد و اردکان انجام شده است. این تحقیق از نوع پیمایشی است و جامعه آماری آن، افراد مطلقه و غیرمطلقه شهرهای میبد و اردکان می باشند که افراد مطلقه به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده از میان افراد متقاضی طلاق مراجعه کننده به مرکز تحکیم بنیان خانواده (اورژانس اجتماعی) شهرهای میبد و اردکان و افراد متاهل عادی نیز بصورت خوشه ای انتخاب شده اند. حجم نمونه برای گروه مطلقه 164 نفر و برای گروه غیر مطلقه 364 نفر محاسبه گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه بوده است. نتایج نشان داد که هرچه از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بیشتر استفاده شوددرجه حساسیت مخاطب افت نموده و تاثیر منفی ماهواره بر روابط زناشویی، روابط والدین و فرزندان، مناسبات خانوادگی و در نتیجه انسجام خانواده کمتر ارزیابی می گردد. در این تحقیق تفاوت معنی داری بین میانگین نگرش به تاثیر منفی ماهواره بر روابط زناشویی بر حسب نوع استفاده از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان وجود نداشت. افراد مطلقه و افرادی که ماهواره استفاده نمی کردند نگرش منفی تری نسبت به تاثیر ماهواره بر انسجام خانواده داشتندکلیدواژه ها
طلاق، ماهواره، روابط زناشویی، اختلافات خانوادگی، انسجام خانوادهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.