جایگاه نظارت درپیشگیری از فساد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه آقا بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

عبدالرضا برزگر

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی میبد

چکیده

فساد اداری از جمله پدیده های مذموم است که متاسفانه در اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران رواج دارد. اگرچه نوع شکل، میزان و گستردگی آن در کشور متفاوت است ولی اثرات منفی آن موجب هدر رفتن منابع مالی کاهش اثربخشی دولتها در هدایت امور و سلب اعتماد مردم نسبت به حکومتها می گردد. متاسفانه امروزه فساد اداری، گریبانگیر بیشتر سازمانها اداری و اجرایی کشورهای در حال توسعه میباشد و آفات آن بازتاب عمیقی پیدا کرده است آنهم در حالی که جهان قرن بیستم را با فراز و نشیبهای عدیده پشت سرگذاشته و به قرن بیست و یکم یا هیزاره سوم وارد شده است. اگر بخواهیم به علل رواج فساد اشاره کنیم باید گفت، اقتصادهای از بالا هدایت شده یکی از پایه های پرورش رشوه خواری و فساد مالی است همچنین اگر مدیران قدرت فروان داشته باشند. در عین حال فقیر باشند تمایل به فساد مالی تشدید می شود برای مبارزه با فساد چه می توان کرد با اصلاح ساختارهای سازمانی و قوانین این امکان وجود دارد که تعادل بین منافع و ضررهای ناشی از رفتار مبتنی بر فساد را جرح و تعدیل کرد اطلاعات ساختاری در حوزه های چون مالیات، معاملات خصوصی و توسعه پروژه های زیربنایی تحت مسیولیت دولت، ضروری است اطلاعات نهادی برای افزایش شفافیت و پاسخگویی بخش دولتی و کمک به سازمانهای مستقل ضرورت دارد و دولتها باید در این راستا در ایجاد ساختارهای نهادی مورد نیاز رشد عادلانه تردید نکنند.

کلیدواژه ها

فساد اداری ، قانون ، فساد مالی، منابع مالی، رشوه خواری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.