جلوه های نمایشنامه ای کلیدر و انعکاس عشق در صحنه پردازی روستایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ادبیات فارسی معاصر
  • کد COI اختصاصی: CPLC01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب میرزایی

کارشناس ارشدزبان و ادبیات فارسی

چکیده

رمان ده جلدی و زیبای کلیدر، بزرگ ترین رمان اجتماعی ادبیات معاصر ایران از مشروطیت تا امروز است. دولت آبادی کلیدر را بر اساس شناخت خویش از فرهنگ، جامعهشناسی و روانشناسی مردم ایران و به ویژه ساخت سنتی و روستایی آن نوشته است. در این مقاله تلاش داریم تا با ارایه ی نکاتی دربارهی ویژگی های بیان، گفتوگو و صحنه پردازی نمایشنامه ای، برخی قسمت های کلیدر را در این زمینه مورد توجه قرار دهیم. مشخص است که دولت آبادی در کلیدر، صحنه ها و گفتوگوهای خود را زنده و پویا به نمایش کشیده است به گونهای که گویا وی نمایشنامه نوشته و بازیگران در حال اجرای نمایشنامه هستند. این نکته، هنر والای نویسنده را به رخ می کشد و گفتوگوها و شخصیت های زنده را قابل باور و ملموس به تصویر در می آورد. توجه به این گونه مقالهها سبب می شود تا نویسندگان جوان با رویکردهایی تازه در نزدیک شدن هر چه بیشتر نمایشنامه و داستان آشنا شوند

کلیدواژه ها

کلیدر، صحنههای نمایشنامهای روستایی، گفتوگوی نمایشنامهای، دلدادگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.