شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گیاهی Salvia spinosa

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA03_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا علیبابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش اصلاح نباتات

سارا دژستان

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی

فاطمه سفیدکن

استاد موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور

مهدی بهنامیان

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مریم گلی جنس بزرگی از خانواده ی نعناییان (Lamiaceae) است که در سراسر جهان تقریبا 900 گونه دارد و حدود 58 گونه ی آن در ایران می روید که 17 گونه ی آن انحصاری ایران است. در این تحقیق، جهت تعیین کمیت و نوع ترکیبات موجود در اسانس گونه ی Salvia spinosa، بذور این گونه از روستای الله لو به احمدآباد واقع در منطقه تبریز به میانه جمع آوری و در محیط گلدان کشت گردید. پس از نمونه برداری و خشک کردن برگ های گیاه، اسانس گیری به روش تقطیر با آب با استفاده از کلونجر انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. در اسانس این گونه 25 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین ترکیبات شامل β-caryophyllene(17/29%)؛ Germacrene-D(10/82%)؛ Benzoic acid (9/51%) و α-copaene (7/95%) بودند. یافته های این مطالعه نشان می دهد سسکویی تر پن ها بیشترین درصد اسانس این گونه را تشکیل می دهند.

کلیدواژه ها

تیره تعناییان، مریم گلی، بررسی فیتوشیمیایی ، GC/MS، Salvia spinosa ،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.