نقش حسابرسی آنلاین (برخط) در دستگاههای اجرایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و چهارمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF07_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عدالت

چکیده

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و سرعت تبادل اطلاعات دنیا به صورت دهکده ای جهانی تبدیل شده که روز به روز تبادل اطلاعات بصورت آنی در اختیار مردم قرار می گیرد . از این رو سیستمهای دولتی و نظارتی از این قاعده مستثنی نبوده و به سمت و سوی الکترونیکی پیش برده می شود بطوری که در هیچ یک از سازمانها وشرکتها بدون شبکه و اینترنت نمی توان به اهداف مطلوب رسید . لذا نقش نظارت الکترونیک به خودی و خود پر رنگ تر می شود . هم اکنون حسابرسی رعایت دستگاه های دولتی آنقدر نابهنگام و دیر اجرا می شود که نمی تواند از معاملات فریب آمیز جلوگیری کند . اگر صدور سند حسابداری به صورت آنلاین و بدون درنگ انجام شود لازم است حسابرسی به صورت آنلاین و بدون درنگ اجرا شود ، بنابراین اخذ تصمیمات به موقع و با کیفیت نیاز گزارش حسابرسی به موقع و مستمر دارد. سرمایه گذاران ،اعتباردهندگانونظارت کنندگان از حرفه حسابداری انتظار توسعه خدمات موجود از قبیل دیجیتالی و الکترونیکی نمودن اطلاعات مالی ،سهولت دسترسی ،قابلیت انعطاف پذیری بالا،ذخیره سازی و نگهداری آسان ،سهولت در سازماندهی و خلاصه سازی واستفاده ازفناوری جدید سیستم گزارشگری دارند. در ایران پس از برملا شدن تقلب های اخیر برخی کارشناسان ادعاهای شکست حسابرسی را مطرح کرده اند که انگشت اتهام تا حدودی به سمت حسابرسان و کیفیت گزارش حسابرسی نشان رفته است، سیستم های سنتی با ظهور فناوری جدیدبتدریج اعتبار خود را از دست داده اند . نتایج این پژوهش نشان می دهد که زیرساخت های ارتباطی و شبکه های مجازی، امنیت مبادله الکترونیکی داده ها در شبکه های مجازی ، بودجه لازم جهت پیاده سازی سایت نظارت الکترونیکی ازطریق فیبر نوری و شبکه مجازی و نداشتن دانش کافی مدیران وکادر مالی دستگاه های اجرایی با سیستم حسابرسی آنلاین مانع اجرایی این سیستم بطور کامل بوده است.

کلیدواژه ها

حسابرسی آنلاین ، فناوری اطلاعات ، دستگاه های اجرایی، حسابرسی نظارت الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.