ارزیابی کیفیت بصری – کالبدی خیابان های شهری نمونه مورد مطالعه: خیابان شهرداری تجریش:منطقه یک تهران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران، معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: IRCIVIL01_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1187
نویسندگان
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قزوین، ایران
کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای،دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قزوین، ایران
چکیده
در فرایند برنامه ریزی شهری و در راستای بهبود کیفیت محیط، بالا بردن کیفیت بصری - کالبدی خیابان های شهری از جایگاه والایی در امر سرزندگی شهری برخوردار است. چراکه کیفیت بصری و منظر خیابان های شهری درمعرض دید مستمر ساکنان قرار دارد و بیش از هر چیز دیگر از طریق دید بر روحیه مردم تاثیر میگذارد. لذا ارتقای کیفیت بصری خیابانهای شهری، نیازمند شناخت طبقه بندی شده آلودگیهای بصری و ساماندهی آنهاست. آنچه که در خیابان مورد نظر در منطقه 1 تهران(تجریش) به عنوان محدوده ای قدیمی و تاریخی و خیابانی پر اهمیت به لحاظ تعلقات مردم و مرکزیت شهری ضروری است. در این راستا اینتحقیق به دنبال سنجش معیارهای استخراجی در ارتباط با کیفیت بصری محیط مورد نطر می باشد. این تحقیق دارای 29 شاخص بوده که با استفاده از تحلیل اماری T-test به بررسی رابطه بین این متغیر ها پرداخته شده است. جهت آزمون فرضیه مذکور، ابتدا، مفهوم کیفیت بصری در قالب پنج شاخص اصلی و بیست و نه زیر معیار مورد مطالعه و بررسی های میدانی قرار گرفت. سپس در قالب روش تحقیق توصیفی- تحلیلی؛ داده های مورد نیاز از طریق ابزار پرسشنامه گردآوری گردید. از طریق روشهای میانگین و جموع ساده و نیز آزمون آماری t تک نمونه ای، وضعیت کیفیت بصری خیابان مذکور تحلیل شد. نتایج نیز ضمن تایید فرضیه های تحقیق نشان داد که کیفیت بصری خیابان مورد نظر در شاخص های مورد بررسی از حد مطلوب و قابل قبولی برخوردار نمی باشد.کلیدواژه ها
کیفیت بصری، خیابان شهرداری تجریش، منظر شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.