بهبود خواص سنگدانه بازیافتی بتنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران، معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی فتحی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه رازی کرمانشاه

دینا غازی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

در دهه های اخیر پدیدار شدن مسایل زیست محیطی سبب ایجاد رویکردهای جدید در زمینه های مختلف از جمله علوم مهندسی شده است. بازیافت نخاله های ساختمانی و استفاده از آن ها به عنوان جایگزین سنگدانه طبیعی در صنعت ساخت و ساز موجب کاهش برداشت مصالح طبیعی شده و مشکلات ناشی از دفع این مواد را تا حدودی حل کرده است. به طورکلی این امری شناخته شده است که استفاده از سنگدانه های بازیافتی در بتن منجربه ایجاد خواص نامطلوب از جمله کاهش مقاومت فشاری و دوام بتن می شود. روش های مختلفی سعی بر این داشته اند که تاثیرات منفی استفاده از سنگدانه بازیافتی در بتن را کاهش دهند. براساس تحقیقات و بررسی های انجام شده توسط محققین با کاهش میزان ملات و ناخالصی های چسبیده به سنگدانه های بازیافتی می توان کیفیت و عملکرد این سنگدانه ها و درنتیجه خواص بتن را بهبود بخشید. در این زمینه مطالعات وسیعی صورت گرفته و روش های مختلفی ارایه شده است.از جمله این روش ها کاهش ملات چسبیده به سنگدانه ها با استفاده از خیساندن سنگدانه ها در محلول اسیدی و یا از طریق گرمادهی و سایش و همچنین بهبود کیفیت این سنگدانه ها با آغشتن به دوغاب سیمان می باشد که در اینجا بررسی شده اند. با توجه به نتایح بدست آمده از آزمایشاتی که توسط محققین انجام گرفته تمامی این روش ها خواص سنگدانه های بازیافتی و به تبع آن خواص بتن را بهبود می بخشند البته روش هایی که در آن ملات چسبیده و ناخالصی-ها برداشته می شوند از قبیل استفاده از محلول اسیدی و گرمادهی نسبت به روش هایی مانند آغشتن به دوغاب سیمان موثرتر بوده و نتایج بهتری ارایه می دهند.

کلیدواژه ها

بتن،سنگدانه بازیافتی،خواص بتن بازیافتی،محیط زیست،نخاله های ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.