اثر الیاف بازیافت شده از تایرهای فرسوده بر مشخصات مخلوط های آسفالتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC14_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش سیامردی

کارشناس مهندسی عمران

محمدرضا احدی

عضو هیات علمی پژوهشکده حمل و نقل

چکیده

افزودن الیاف به عنوان عامل مسلح کننده در مخلوط های آسفالت ی چندین مزیت دارد . افزودن الیاف به مخلوط های با دانه بندی باز مانند آسفالت متخلخل (PFC) و آسفالت ماستیکی (SMA) به منظور کنترل زهکشی مورد نیاز می باشد . بر اساس تحقیقات، افزودن الیاف به مخلوط های آسفالتی نیز منجر به بهبود مشخصات مکانیکی مخلوط و در نتیجه عمر روسازی می گردد . انواع مختلف الیاف بطور معمول در مخلوط های آسفالتی مورد استفاده قرار می گیرد که شامل الیاف مصنوعی، معدنی و سلولزی می شود و با استفاده از مواد بازیافتی متفاوت در انواع مختلف تولید می شود. مورد مذکور در مخلوط های آسفالتی بسیار مورد استفاده قرا ر می گیرد . الیاف تایر، زباله فرعی روند تجزیه تایر ضایعاتی است که بسته به نوع در زمین دفن می شود . در این مقاله، نتایج حاصل از مطالعات تحقیقاتی کاربرد الیاف تایر به عنوان جایگزین الیاف سلولزی ارائه می شود . هدف کلی انجام این تحقیق سنجش مزیت و سودمندی الیاف ضا یعاتی تایر در آسفالت گرم برای انجام عملیات راهسازی می باشد . برنامه انجام آزمون های آزمایشگاهی شامل دو نوع الیاف تایر (بلند و کوتاه )، الیاف سلولزی برای مقایسه و نمونه های کنترلی بدون الیاف؛ سه نوع متفاوت مخلوط آسفالتی گرم (SMA, PFC و مخلوط درشت دانه با چسبندگی بالا) و پنج آزمون آزمایشگاهی (زهکشی، کشش غیرمستقیم، مدول دینامیکی، شیار چرخ هامبورگ و آزمون رویه) می باشد. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که الیاف تایر بازیافتی دارای عملکرد بهتر یا برابر با الیاف سلولزی می باشد.

کلیدواژه ها

الیاف تایر، زهکشی، دستگاه آزمون رویه، الیاف سلولزی، آسفالت متخلخل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.