تحلیل گرامیان کنترل پذیری برای ریزپرنده داکتدفن در شرایط پروازی ایستا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 837
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شریف زاده

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلیتکنیک تهران، دانشکده مهندسی هوافضا دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی هوافضا

ابوالقاسم نقاش

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلیتکنیک تهران، دانشکده مهندسی هوافضا دانشیار

چکیده

امروزه موسسات دولتی و خصوصی بهدلیل هزینه پایین ساخت، حجم کم،وزن پایین و توانایی پرواز در محیطهای کوچک بیش از پیش بر روی طراحی ریزپرندهها تمرکز کردهاند. در این بین توجه به پرندههای عمود پرواز نسبت به نمونههای بال ثابت به دلیل توانایی نشست و برخاست عمودی و در نتیجهبینیازی از طول باند و قابلیت پرواز ایستا در هوا بیشتر بودهاست. ریزپرنده-های داکتدفن در زمره پرندههای عمود پرواز قرار میگیرند که قادرند بهآسانی در مکانهایی که آدمی در زمان بحران توانایی دسترسی به آن را ندارد حضور یابند و خطر مشارکت او را کاهش دهند. از سویی پرندههایداکتدفن مشخصات دینامیکی غیرخطی و ناپایداری دارند و نسبت بهاغتشاش بادها و توربولانسها حساساند. یکی از پیش شرطهای پرواز پایدار پرنده، کنترلپذیری آن است که کنترلپذیری به دقت پارامترهای سازهای مرتبط میشود پس با طراحی دقیق سازهای میتوان به پروازی پایدار دستیافت. یکی از روشهای تشخیص کنترلپذیری سازه استفاده از گرامیانکنترلپذیری است که از آن میتوان برای تست کنترلپذیری و یا تشخیص جز کنترلپذیرتر و همچنین تعیین موقعیت عملگرها و سنسورها استفاده نمود. در مقاله پیش رو پس از مدلسازی پرنده و خطیسازی مدل، کنترل-پذیری سیستم ناپایدار داکتدفن به کمک گرامیان کنترلپذیری بررسیشدهاست. سپس با استفاده از ماتریس گرامیان کنترلپذیری، به بررسی محل مرکز جرم و فاصله مناسب سطوح کنترل از آن پرداخته شدهاست. بررسیها نشان دادهاند که برای یک طول داکت ثابت، با افزایش فاصلهسطوح از مرکز جرم،کنترلپذیری افزایش خواهد یافت و برای کنترل حالت-های سیستم به انرژی کنترلی کمتری نیاز خواهد بود.

کلیدواژه ها

ریزپرنده داکتدفن- کنترلپذیری- گرامیان کنترلپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.